Novinarka poručila: Emily Ratajkowski ne treba vaš mom-shaming, nego vaše suosjećanje

EMILY Ratajkowski proslavila je svoj 30. rođendan na plaži sa svojom obitelji. Međutim, umjesto da uživa u novom desetljeću života i majčinstvu, suočila se s negativnim reakcijama zbog fotografije koju je objavila na Instagramu, na kojoj drži svog sina Sylvestra u rukama

Internetski trolovi su na nju sasuli paljbu uvreda zbog načina na koji drži dijete. 

Novinarki Jamie Orsini, inače i mami dvoje djece, to je bio povod da objavi tekst u kojem je poručila da "Ratajkowski sad ne treba vaš mom-shaming".

"Ova fotografija prikazuje jednu sekundu njenog vremena. Ona je djelić trenutka u kojem svoje dijete ne drži dvjema, već jednom rukom. Da se razumijemo, ovo nije jedina fotografija koju je objavila, već jedna od četiri. Jasno se vidi da na dvije drži dječaka s obje ruke", napisala je u komentaru koji je objavio portal Motherly. 

Prozvala je novinara Piersa Morgana koji je komentirao: "Tako se ne drži dijete", kao i ostale koji su se poveli za njim.

"Pa u tom jedinstvenom trenutku ga je tako držala. Drži li Sylvestra tako cijelo vrijeme? Sigurno ne", smatra Orsini.

Osvrnula se na komentare drugih koji smatraju da je sina primila jednom rukom kako bi bolje pokazala svoje tijelo.

"Ako to i je istina, je li zaista zaslužila sve ove kritike, sav bijes?" zapitala se. 

"Imam dvoje djece. Kad znam da me fotografiraju, instinktivno uvlačim trbuh. Ponekad odmaknem ruke od tijela kako bi se doimale vitkije. Ili podižem glavu da kamera ne zabilježi podbradak. Nijedna od tih prilagodbi nije prirodna. Sve su nastale iz vlastite nesigurnosti i želje da imam fotografiju s djetetom na kojoj izgledam zadovoljno, samouvjereno i sretno. Znam da nisam ništa manje dobra majka ako sam svoje dijete zbog fotografiranja nespretno primila", kaže. 

Orsini kaže da Ratajkowski nije osoba koja je model za kampanju o sigurnom načinu držanja djece, kao i da ne savjetuje novopečene majke kako nositi djecu. 

"Ona je na toj fotografiji žena u bikiniju. Mama koja drži dijete. To je to. Slika joj se svidjela, pa ju je podijelila. Ne zaslužuje tvoj mom-shaming. Nitko ga ne zaslužuje. Umjesto toga, pokušajmo se prisjetiti kako je to biti novopečena mama. Sjećate li se iscrpljenosti i konstantne brige oko toga radite li sve dobro? Sjećate li se kako ste se osjećali napadnuto kad vam je prijatelj dao dobronamjeran savjet? Majčinstvo je složeno. Prekrasno je, neuredno, izazovno, kaotično i još mnogo toga. Ono nas napaja i pokreće. Trebalo bi biti i ono što nas spaja. Moramo prestati nuditi kritike i umjesto toga početi nuditi suosjećanje", zaključila je.

Pročitajte više