Otac se rasplakao zbog sinove jedinice iz matematike. Čitavu godinu ga je podučavao

VIRALNI video razočaranog i izbezumljenog oca podijeljen je u lipnju na kineskoj mreži Weibo i od tada kruži internetom. Kinez je briznuo u plač nakon što je njegov sin na ispitu iz matematike dobio samo šest od mogućih 100 bodova. Rezultat je rastužio oca, koji je sa sinom čitavu godinu svakodnevno radio, prenosi Mothership.

Otac u snimci bezuspješno pokušava suspregnuti suze. Govori: "Više me nije briga, trud je uzaludan, neka se sam bori!" U međuvremenu se njegova supruga, koja ga snima, hihoće.

Ljude je video podijelio. Neki su suosjećali s ocem, neki žalili dijete. Za jedne je loša ocjena znak protesta djeteta, dok drugi sumnjaju u očevu stručnost i kažu da bi loš rezultat mogao biti posljedica njegove nekompetentnosti.

Očekivanja roditelja i opasnost od prevelikog pritiska na djecu

Većina roditelja želi da njihova djeca budu uspješna u školi i postižu izvrsne rezultate. Ali to često stvara pritisak djeci. Nesposobnost da ispune očekivanja svojih roditelja narušava samopouzdanje djece.

Prema stručnjacima, djeca danas osjećaju stalni pritisak da se dokazuju, a to bi moglo dovesti do povećanog stresa i tjeskobe. Prema studiji objavljenoj u International Journal of Indian Psychology, 63.5 posto indijskih studenata prijavilo je stres zbog akademskog pritiska.

Nemojte težiti savršenstvu, radije dopustite svojoj djeci da griješe i učite iz svojih grešaka, poručuju pedagozi za Times of India.

Pročitajte više