Ova nam imena nikada neće dosaditi

Foto: Instagram

PRONJUŠKALI smo malo koja su to najpopularnija imena današnjice, ali i koja imena izgleda nikada neće dosaditi. To slatko pitanje kojemu se svakodnevno raduju mnogi roditelji uvijek će biti zanimljiva tema za razgovor jer se trendovi stubokom mijenjaju, a izbor je toliki da se čini jako teško odabrati baš ono najbolje. 
 
Ovisno o tipu roditelja i njihovim preferencijama, imena su se oduvijek birala prema nekoliko određenih načela - prema tradiciji, pomodnosti, sviđanju, značenju, slaganju s prezimenom i slično. 
 
Često su najaktualnija i najpopularnija imena u svijetu, a ponekad jedan od roditelja već odavno ima samo jednu jedinu želju koju bi psiholozi mogli protumačiti i kao određen uvid u osobnost onoga koji dajete ime. 
 
Ponekad se pak u moru imena rađaju i ona neobična, kako bi dijete bilo originalno, što ponekad jest, a ponekad baš i nije dobar izbor. 


 
Nekada su našom zemljom "vladala" mnoga nama tradicionalna imena, no ona su čini se u velikoj mjeri ostala kao kruna nekih ranijih generacija da bi ih zamijenila imena sa svjetskih top lista. I koliko god tema o inozemnim trendovima i stranimimenima izazivali antiinozemne reakcije naših ljudi, ostaje činjenica da ćemo među današnjom djecom prije naći razne Sofije, Lane, Mile i Mie nego Kristine, Martine i Snježane. Pa što god naši tradicionalnisti rekli na to, čini se da Hrvati ne kaskaju mnogo za svijetom. 
 
Baš kao i što sve više paze na to da njihova beba ima ime s jasnim značenjem


 
No, za sve one koji ne mare za trendove te imaju samo jednu želju - dati djetetu ime koje će se prepoznati u cijelom svijetu, koje je uobičajeno, klasično, ali ne pretjerano popularno, te nikada, baš nikada neće dosaditi - za vas donosimo listu baš takvih imena. I da nas ne bi osudili da nismo lokal patrioti, iz liste smo izbacili one koji su ipak tipični za neke druge zemlje i govorna područja. 
Dakle, ako volite klasiku, a čekate dječaka - ova imena obuhvatit će sve što ste željeli obuhvatiti - Aleksandar, Matej, Henri, Maks, Viliam, Ivan, a za curice Ema, Karolina, Sara, Katarina, Marija, Julia i Ana. 
 
A i imena s naslovne fotke mogla bi se uklopiti u taj popis. Skupa s Markom i Lukom koji žare i pale već godinama. 

Pročitajte više