Ova topla priča pokazuje svu ljubav i snagu odnosa između unuke i djeda

PREMA Psychology Todayu, usamljenost sa sobom nosi iste rizike od prerane smrti kao pretilost, pušenje, alkoholizam i tjelesna neaktivnost. Metaanaliza Sveučilišta Brigham Young pokazala je da društvena izolacija može povećati rizik od prerane smrti za do 50 posto. Srž problema samoće je što ljudi pate u tišini te drugi nisu svjesni njihove patnje.

Korisnica TikToka Megan Elizabeth nedavno je na društvenim mrežama podijelila dirljivu priču o svom djedu, koji je bio toliko usamljen da ju je nazvao plačući i zatim joj poslao poruku s jednom molbom. Priča pokazuje što se može dogoditi kad je osoba dovoljno hrabra da se suoči sa svojom društvenom izolacijom, kao i koliko je važna uloga koju unuci mogu imati u životima svojih baka i djedova.

"Ne osjećam se dobro i nedostaješ mi. Možemo naručiti hranu i gledati neku detektivsku seriju. Voli te djed", napisao je svojoj unuci u poruci.

Megan je bila oduševljena idejom, pa se djed potrudio da njihovo druženje bude posebno. "Možeš li donijeti sok od jabuke? S cimetom", upitao je. "A ako pronađeš mjesto koje prodaje pire krumpir, donesi mi jer nemam zube i mogu jesti samo mekane stvari. Ha!"

Poželio je i sladoled od jagode za desert. "Hvala ti. Ti si moja najdraža unuka", zaključio je djed. Megan je kasnije napomenula da je ona njegova jedina unuka.

Proveli su prekrasnu večer i prisjetili se uspomena

Navečer je navratila s velikom vrećicom hrane i sladoledom pa su se družili i gledali njegove omiljene crno-bijele detektivske serije. Kad je došlo vrijeme za spavanje, djed je znao kako je uspavati. Donio joj je čašu vode pokraj kreveta u slučaju da ožedni i ostavio je svjetiljku na noćnom ormariću za slučaj da se njegova 29-godišnja unuka uplaši u noći.

Sljedećeg jutra, u 5:30, gledao ju je kako odlazi na posao.

Megan je odrasla uz svog djeda. Živjela je s njim i bakom kad je bila mala, dok su njezini roditelji skupljali novac za kuću. Kad su je kupili, živjela je preko puta njih.

"Tako sam sretna što sam odrasla sa svojim djedom i bakom (počivaj u miru)", napisala je na Instagramu. "Osjećam se tako sretno. Zahvalna sam na svom djedu i on nikada neće znati koliko mi je istinski pokazao ljubav. I što je još važnije, ljubav koju je iskazivao mojoj baki dok je bila živa. Vjerujem u ljubav i odanost zbog ovog čovjeka. On je moj heroj", dodala je.

Vrijeme provedeno s djedom natjeralo ju je da shvati vrijednu lekciju o svom životu

"Mislim da je jedna od najvažnijih spoznaja koje sam nedavno stekla ta da je važno živjeti u trenutku, ali je važno i živjeti svjesno", napisala je na Instagramu. "Tako da, kad napunite 92 godine, pogledate natrag i nasmiješite se svim ljudima koje ste voljeli, uspomenama koje ste stvorili i životu kakav ste odabrali proživjeti."

Pročitajte više