Ovaj će vam spot izmamiti suze na lice jer govori o onome što mori baš svakog roditelja na svijetu

Screenshoot: Facebook 

ČEGA se svaki roditelj najviše grozi, a nije riječ o ničemu neugodnom, opasnom, lošem? Grozite li se prebrzog odrastanja svoje djece? Vjerojatno da, jer unatoč tome što svakom roditelju ponekad dođe da zavapi onu poznatu "odrasti više", u dubini svoje duše svaki roditelji ustvari priželjkuje baš suprotno od toga - da bebe ostanu bebe, da djeca ostanu djeca i da zauvijek ostanu mali, slatki, razigrani. 

Ali u životu to nažalost ne ide tako. Bebe su samo kratko bebe, a onda, niste se ni osvrnuli već su propuzali, prohodali, riješili se pelena i okom niste trepnuli, a oni su već gotovo pa tinejdžeri. Put je to koji je nezaustavljiv, znamo, i kojem ne može doskočiti nikako, i jedino što nam preostaje jest uživati u njima dok su još uvijek tako mali. 

>>>Hallelujah autistična djevojčice. I hvala na ovoj prekrasnoj pjesmi<<<

Slično je razmišljala i američka kantautorica Nichole Nordeman koja je prije nekoliko mjeseci objavila video sa srcedrapajućom pjesmom pod nazivom "Slow Down" (poruka za roditelje) i još srcedrapateljskijim scenama satkanima od gomile privatnih videa roditelja i djece koja - rastu. I već nakon prvih nekoliko sekundi steže se srce svake roditelja - zbog vremena koje je tako brzo prošlo, zbog djece koja rastu na očigled, zbog vremena koje provodimo i neprovodimo s njima, zbog činjenice da će djeca narasti prije nego što će ijedan roditelj biti spreman tako ih lako pustiti od sebe. 

Probajte pogledati video i ostati ravnodušni. Vjerujemo da nećete moći. I zato, baš zato što znamo da djeca prebrzo rastu, stanite vi koji ste već odrasli - stanite i uživajte. Uživajte u vremenu koje ćete provoditi s njima. Ne uz njih, ne tu negdje - nego s njima i njihovim dječjim radostima. Jer sutra, sutra će biti već dan stariji i jedan dan bliže napuštanju roditeljskog gnijezda.

 

Pročitajte više