Ovako se grade "Lego" kule od kinetičkog pijeska!

Screenhoot: Facebook 

SVATKO tko je ikada primio u ruke kinetički pijesak vjerojatno se oduševio njegovim mogućnostima, a ako vam je nakon nekog vremena ponestalo ideja kako ga stvarno iskoristiti na savršeno zabavan način, da igra traje i traje, umjesto da samo uživate u dodiru tog kinetičkog (umirujućeg) čuda - donosimo vam jedan kratki video s mogućnostima koje vam do sada možda nisu pale na pamet. 

Doduše, sama smjesa i pribor s videa namijenjeni su upravo tome - gradnji pomoću kocki koje također "gradite" sami, ali se, uz malo mašte i maminih trikova, čak i domaći kinetički pijesak može uz igračke za pijesak, modlice, velike kocke, upotrijebiti za ovakvo nešto. 
 
Samo neka mašta i ruke rade, na obostranu zabavu djece i roditelja: 
 

Želite li pak sami napraviti kinetički pijesak, donosimo vam nekoliko različitih načina koji će vas oduševiti strukturom. Jedino što boja nikada neće ispasti kao tvornička. 

Domaći kinetički pijesak 

- 1 šalica finog sitnog pijeska (onaj za kućne ljubimce) 

- 1 šalica glatkog brašna 

- 10 žlica ulja 

Prvo dobro promiješajte pijesak i brašno, a zatim postepeno dodavajte ulje i miješajte dok ne dobijete podatan kinetički pijesak. Ovo su sastojci za manju količinu pijeska bez boje, pa ako želite veće količine i više boja, nabavite jestive boje u prahu i svakoj količini dodajte drugu boju. 

Lažni kinetički pijesak 

Ako pri ruci baš nemate finog pijeska, a dijete se zaželjelo ljetne pješčane razbibrige, ne očajavajte. Tu je recept za kinetički lažnjak koji će dati efekt vrlo sličan onom pravom: 

- 4 šalice glatkog brašna 

- 1 šalica ulja 
 
Sastojke dobro promiješajte i uživajte u igri s plastičnim predlošcima ili bez njih. Kako vrijeme odmiče pojavljuju se i druge inačice ove fenomenalne kućne zabave, pa smo tako naišli i na kul 

Svemirski (mjesečev) kinetički pijesak 

- 600 g običnog finog pijeska 

- 2 šalice kukuruznog brašna 

- 250 ml vode 

- boje u prahu po želji 

- šljokice koje će mu dati svemirski izgled 

U zdjeli prvo dobro promiješajte pijesak i kukuruzno brašno, a potom polako sipajte po malo vode i mijesite dok ne dobijete smjesu koja ne smije biti ni mokra ni presuha, već kompaktna kako bi se mogla dobro modelirati. 

Smjesu možete razdijeliti u onoliko omjera koliko različitih boja želite dobiti, a možete istovremeno umiješati i nekoliko različitih boja (još bolje nijansi) tako da ima učinak presijavanja. U pijesak umiješajte i šljokice, i dobit ćete super svemirski alat za igru.  

 

Pročitajte više