Ove godine ne kupujte gotove maske!

Foto: Pinterest

NIKADA zamisao zabavnih maškara nije bila ugroženija no danas kada klinci za ništa drugo gotovo ni ne znaju osim - kupovnih maski. Tradicija zamire i zatomljuju je upravo gotovi kostimi i junaci novog doba u koje se klinci jedino žele maskirati. I to mahom zato što za nešto drugo - ne znaju. A ne znaju jer je lakše kupiti nego napraviti. No, je li to zaista tako i moraju li djeca baš striktno biti upakirani u tvorničku tvorevinu pa da svi budu isto, ili je poanta da se svatko zamaskira u ono što želi? Kako će to izgledati, to je na kraju krajeva redovno i dokazano manje važno - pogotovo djeci. 

Roditelji već više gledaju na takve detalje, jer eto - kupovno je uvijek bolje. No da vam zato ispričam jednu priču - priču od lani kada je moje dijete od stotinjak (4 razreda) djece kući došlo s nagradom za najbolju masku. Odabrao - žiri satkan od učiteljica i - djece. Baš moje dijete! A mislila sam - jadan - nitko ga neće ni primijetiti u moru savršenih kupovnih maski. No, bio je primijećen. Itekako! Jer je njegov kostim činio savršenu tvorevinu nama nekad poznatih maškara - sklepanu masku koja je utoliko bila originalnija od ostalih. A bio je, pazite sada - lani megapopularan Luke Skywalker, obučen u svoj kimono od tea kwon-doa, s maminim (pravim ličkim) vunenim čarapama navučenim do koljena, imao je svoju majicu s kapuljačom ispod kimona - i jedini "originalni" detalj - plastični laserski mač. 

>>>Nagrada za najbolju masku ide.... <<<

Maska sklepana od ideje i onoga što smo našli u kući. Maska gotova za pet minuta - originalnija od drugih i zato je i bila - nagrađena. Tu dakle sve one teze o mamama koje nemaju vremena napraviti nešto svoje - pada u vodu, baš kao i teza da će "brendirani" klinci znati cijeniti samo - kupovno.  

I zato ćemo i ove godine bojkotirati tvorničke maske i od onoga što se nađe sklepati što god dijete poželi biti. Uz malo mozganja, i ove se godine nadamo - dobroj zabavi.

Ako je i vama već preko glave gotovih i tvorničkih, uključite maštu i vaše će dijete imati savršenu masku. Jamčimo! 

Ukoliko vam pak nedostaje dobrih, jednostavnih ideja - nudimo vam neke Made by Pinterest. 



Jedna sasvršena ideja za curice - neka budu Barbie, onakve kakve jesu - u odjeći koju najviše vole, u kombinaciji u kojima se odsjećaju najugodnije - i neka budu "originalne" zbog ovog vrlo jednostavnog "tvorničkog pakiranja". S nacrtanim slovima - naravno! 


 

Pročitajte više