Ovi slavni muškarci su samohrani očevi, neki su zbog toga odustali od karijere

Foto: EPA

BITI samohrani roditelj nije lako. To se odnosi i na majke i na očeve. Razlozi za samostalno odgajanje djece su različiti i nisu uvijek vezani uz smrt ili dramatične događaje, a primjera ima i među slavnima. Neki su, kako bi se što bolje snašli u ulozi samohranog roditelja, odlučili odustati od perspektivne karijere.

Bob Geldof

Irski glazbenik, poznat prvenstveno po humanitarnim i društvenim aktivnostima, nekoliko godina je bio u vezi s britanskom voditeljicom Paulom Yates. Vjenčali su se 1986., nakon 10 godina veze. Devet godina kasnije Paula je napustila Geldofa zbog Michaela Hutchencea. Geldof je preuzeo skrbništvo nad njihove tri kćeri - Fifi Trixibelle, Peaches i Little Pixie. Hutchence je umro 1997., Yates tri godine kasnije od predoziranja drogom. Nakon Pauline smrti posvojio je njezinu kćer Tiger.

Liam Neeson

2009. godine Natasha Richardson, supruga Liama Neesona, umrla je od ozljeda zadobivenih na skijaškoj stazi. Irski glumac tada je dobio potpuno skrbništvo nad njihova dva sina tinejdžera, Micheálom, rođenim 1995., i Danielom, rođenim godinu dana kasnije. Stariji sin krenuo je očevim stopama, iako na pozornici nastupa pod majčinim prezimenom.

Rick Moranis

Zvijezda filmova Draga, smanjio sam djecu i Istjerivači duhova Rick Moranis 1997. je prekinuo karijeru kako bi se brinuo o dvoje djece. Njegova supruga Ann Belsky umrla je 1991. od raka. Moranis se odlučio usredotočiti na odgoj djece. Kako je priznao u intervjuu za USA Today, usklađivanje uloge samohranog oca i glumačke karijere pokazalo se preteškim.

"Uzeo sam malu pauzu. Ta mala pauza pretvorila se u dužu, a na kraju sam shvatio da mi stvarno ne nedostaje biti glumac", rekao je.

Moranis je 2020. potvrdio da se nakon gotovo 23 godine vraća na ekrane.

George Lucas

Filmski redatelj George Lucas troje djece je nekoliko godina odgajao sam. Amandu Lucas usvojio je sa svojom tadašnjom suprugom Marciom Lou Griffin. Nakon razvoda posvojio je i Katie i Jetta. 2006. Lucas je počeo izlaziti s Mellody Hobson, a sedam godina kasnije dobili su kćer.

Pročitajte više