Ovo neobično muško ime predivnog je značenja, a sve je popularnije i kod nas

Foto: Shutterstock

OD MNOGO različitih opcija koje postoje, naravno da nije jednostavno odabrati ime za svog malenog dječaka koji stiže ili je možda već stigao. Bez obzira na to jeste li jedni od onih kojima se sviđaju klasična i pomalo staromodna imena ili ste skloniji nešto modernijim imenima, činjenica jest da uistinu imate mnogo izbora.

Jedno muško ime tako je sve popularnije i u Hrvatskoj, a možda će vam se upravo ono svidjeti. Riječ je o imenu Noel koje na prvu zvuči moderno, ali se zapravo radi o imenu koje se prvi put pojavilo još u 12. stoljeću. Značenje ovog imena u prijevodu s latinskog znači ''Kristov rođendan'', pa je stoga posebno popularno kod djece rođene u prosincu, pogotovo na sam Božić.

Vjeruje se kako su dječaci koji nose ovo predivno ime izrazito duhoviti, kreativni i empatični, a zbog svoje velike otvorenosti često se ističu u društvu kao jedni od najvećih zabavljača.

Podaci o zastupljenosti imena u Hrvatskoj tako pokazuju da je Noel bilo najpopularnije ime u 2013. godini, a ni dan danas ne silazi sa samog vrha omiljenih muških imena koje roditelji vrlo rado biraju za svoje dječake.

Pročitajte više