Ovo su najodvratnija mjesta na kojima borave vaša djeca

Foto: Instagram

NEVAŽNO jeste li po pitanju bakterija i djece ležerni ili strogo pazite na čistoću, bakterija će uvijek biti i uvijek će prijetiti zdravlju djece. Naravno, ako je riječ o optimalnoj količini bakterija koje svakodnevno negdje pokupimo, njih se ne trebamo bojati jer su dobre za jačanje imuniteta.
 
To je puno puta rečeno i dokazano, zbog čega se modernim roditeljima stvarno savjetuje da malo smanje brigu oko ultimativne čistoće djeteta i okoline u kojoj borave.
 
Ali bakterije se na nekim mjestima jednostavno previše množe, čega najčešće nismo svjesni. 
 
Obično se bojimo najprljavijih mjesta kao što je toalet, vani se bojimo prljavog poda, pijeska, javnog prijevoza..., no stručnjaci upozoravaju da se najveće leglo bakterija krije zapravo u domu i na mjestima na kojima najčešće borave upravo djeca. 
 
"Postoje mjesta koja su prljavija od toaleta", piše na portalu Pure Wow, otkud prenosimo ovaj popis mjesta i stvari na kojima se obično nađe puno više bakterija nego što očekujemo.
 
Ovo je popis mjesta i stvari za koje je dokazano da su doista često "prljaviji" od daske za wc, odnosno na njima je pronađeno puno više opasnih bakterija.
 
1. Čekaonica kod pedijatra 
 
2. Prostor za igru s plastičnim lopticama 

 
3. Sudoper 
 
4. Učionice
 
5. Auto sjedalice 

 
6. Pod 
 
7. Kvake na vratima. One nisu na ovom popisu, ali se rijetko kada sjetimo temeljito ih očistiti, iako ih svakodnevno puno puta dotaknemo.
 

 

Pročitajte više