Pameli Ramljak odgođen redovni trudnički pregled, žene iznijele svoja iskustva

PJEVAČICA Pamela Ramljak u slatkom je iščekivanju drugog djeteta. Krajem veljače je otkrila da je trudna sa suprugom Mladenom Salajsterom, a mjesec dana kasnije i da će njen trogodišnji sin Antun dobiti sestricu. 

Na putu do majčinstva prošla je puno toga o čemu se nije libila iskreno progovoriti. Naime, test na trombofiliju pokazao se pozitivnim što znači da nosi gen koji uzrokuje zgrušavanje krvi. Zbog toga si mora svakodnevno davati injekcije heparina, a pandemija koronavirusa dovela je do još jednog problema. 

"Teško mi pada odgoda redovnog ginekološkog pregleda, ali što je tu je, ja tu ništa ne mogu. Zato se stvarno nadam da će ovo ludilo stati što prije. Ne daj Bože da te zadesi nešto nevezano za virus jer do doktora skoro pa ne možeš doći... Suosjećam se sa svima koji su trenutno na raznim drugim terapijama koje im puno znače. Zato stvarno se saberimo. Ovo ludilo mora stati", napisala je pokraj fotografije na kojoj ponosno pokazuje rastući trudnički trbuh.

Mnoge žene odmah su joj se javile kako bi podijelile svoja trudnička iskustva u vrijeme koronavirusa i izolacije.

"U Vinogradskoj bolnici u Zagrebu pregledi nisu odgođeni. Evo sutra naručeni", komentirala je jedna, a isto za osječku bolnicu tvrdi druga.

"Zakazan mi je termin, ali naravno naručuju u puno manjem broju nego inače."

Trudnica iz Pule potvrdila je da ni u tom gradu nisu odgođeni pregledi, dok se u KBC Rijeka do daljnjeg otkazuju.

Pamelu Ramljak do kraja trudnoće dijele još četiri mjeseca.

Pročitajte više