Patite od tjeskobe u trudnoći? Evo kako je se riješiti

123RF

IMATI dijete jedna je od najvećih odluka u životu. Sama pomisao na to je uzbudljiva, zastrašujuća i može stvoriti tjeskobu koja nije dobra ni za majku ni za dijete. Srećom, postoje razne taktike koje mogu smanjiti tjeskobu i popraviti raspoloženje, što pozitivno utječe na samu kvalitetu života.

1. Samo pozitivne misli

Potrebno je naučiti razmišljati pozitivno. Svaki dan vježbajte pozitivne misli i svakim danom će biti sve lakše.

2. Pričajte s ljudima, ne s internetom

Svaki roditelj kojeg poznajemo je stručnjak kojem se možemo obratiti. Savjetujte se s roditeljima koji su već prošli kroz stvari koje vi tek morate iskusiti.

3. Komunicirajte s partnerom, i to često

Jedna od najvećih potpora koje možete dobiti je partnerova. Svakodnevna komunikacija je nužna kako biste oboje izrazili svoje osjećaje i time umanjili svoje brige.

4. Odvratite pozornost

Slušanje glazbe, čitanje dobre knjige ili kino s partnerom ili prijateljima su nužni kako biste zadržali pozitivne misli. Bit će olakšanje napuniti se pozitivnošću i ljubavlju.

5. Pitajte svoga liječnika

Nevjerojatno je važno imati liječnika kojem možete vjerovati i s kojim ćete imati ugodnu komunikaciju. Stoga nađite liječnika koji će vam odgovarati u svakom pogledu. 

6. Bavite se jogom

Iako tada bebe još uvijek ne čuju naše glasove, u prvom tromjesečju mogu osjetiti našu energiju. Bitno je raditi stvari koje smiruju i joga je odlična za to. Biti svjestan svoga tijela savršen je način da se umiri um i da se naše misli okrenu pozitivi.

Pročitajte više