Petogodišnjak u suzama napustio Split, roditelji su ogorčeni na zaštitare

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

OGORČENI turist iz Poljske požalio se redakciji Slobodne Dalmacije na zaštitarsku službu u Zračnoj luci Split. Prošlog tjedna se s obitelji vraćao s odmora iz Hrvatske u Poljsku, a odmor im je, kaže, uništila jedna službenica.

"Putovalo je nas šest odraslih i dvoje djece, a nakon pregleda prtljage djelatnik osiguranja je iz djetetove prtljage uzeo plastični pištolj. Izlika je bila da se radi o replici oružja koje je zabranjeno nositi. Mislim da je svakom normalnom čovjeku toliko jasna razlika između plastične igračke i replike ili imitacije oružja i smatram da se nije radilo o neznanju ili pogrešci, već o zloj volji", napisao je nezadovoljni Arkadiusz Sobczak.

Dodao je da gospođa, koja se predstavila kao šefica osiguranja, nije prihvatila objašnjenje i očite argumente da se radi o plastičnoj igrački te ju je odlučila oduzeti djetetu.

"Naš petogodišnjak vjerojatno nikada u životu nije tako plakao, a nakon povratka kući, na pitanje o dojmovima s ljetovanja, rekao je kako više nikada ne želi ići u Hrvatsku jer tamo oduzimaju dječje igračke", istaknuo je.

Putnik ipak nije u pravu

Putnicima je izričito zabranjeno nositi predmete koji su imitacija oružja i koje bi se zabunom mogle smatrati pravim oružjem, što znači da putnik u ovom slučaju nije u pravu.

Cijelu listu zabranjenih predmeta možete provjeriti na stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Pročitajte više