Pink smatra da njezina 10-godišnja kći ne treba mobitel. Što kažu stručnjaci?

JE LI ikada prerano dati djetetu mobitel? Ako pitate Pink, odgovor je potvrdan. Tijekom nedavnog intervjua, dobitnica Grammyja i majka dvoje djece objasnila je da u njenoj kući postoje pravila kada je u pitanju tehnologija. 10-godišnja Willow i njezin 5-godišnji brat Jameson morat će pričekati još malo prije nego što dobiju svoje prve pametne telefone.

"Postoji svijetla i tamna strana tehnologije i za djecu i za odrasle. Što se djece tiče, još se time ne koriste. Imam 10-godišnjakinju koja nema svoj mobitel iako mi je jučer rekla da većina djece u njenom razredu ima. Nije me briga", izjavila je.

Ipak, to ne znači da će djeci to zauvijek braniti.

"Ne možemo biti poput dinosaura. Moramo to nekako prihvatiti i krenuti s tim", dodala je.

Pjevačica smatra da je tehnologija izvrsna za djecu kada je u pitanju uspavljivanje. 

"Kada noću žele slušati priče, naravno da ću im to dopustiti. To im pomaže da lakše utonu u san, da se ne boje mraka i da se ne osjećaju kao da su sami", pojasnila je.

Pink nije jedina slavna mama koja je zabrinuta oko vremena koje djeca provode ispred ekrana. Svojevremeno je i Jennifer Lopez priznala da djeci brani korištenje tableta preko tjedna, kao i igranje videoigara. 

"Moraju biti dobri u školi, a onda znaju da je nedjelja rezervirana za takav oblik zabave", rekla je za E! 2015. godine. 

Pametni telefoni nažalost doista mogu biti mač s dvije oštrice. Studija Clinical Psychology Sciencea iz 2017. pokazala je da adolescenti koji provode više vremena na pametnim telefonima češće prijavljuju probleme s mentalnim zdravljem.

Stručnjaci savjetuju da s mobitelima treba pričekati dok djeca ne postanu dovoljno zrela i odgovorna kako bi ih mogla pravilno koristiti.

Pročitajte više