Poklonite si dobar osjećaj!

Foto: 123rf

ZASLUŽILE ste drage mame ( i tate) naravno, da i sebe darujete za Božić, i to pravim poklonom koji usput - ne košta mnogo? 
 
Izaberite stoga ponešto 
 
- novi mobitel (preskupo) 
- novi parfem (možda ga dobijete od muža ili sestre) 
- novu torbu (može, iako...) 
- nove cipele (može, iako...)
- skije (ako baš trebate) 
- rukavice, kapu, šal (zašto ne, onako usput)
- nove ukrase za bor (ionako vam trebaju)
- novu pidžamu ili seksi donje rublje za muža(ili vas, ili muža? kako god okrenete) 
 
Popis može biti podugačak. No, hoće li vam sve te stvari donijeti onu neopisivu sreću koja će vas držati danima onako da ćete se svaki put pitati ma zbog čega li sam to toliko sretna? Aha! Zbog tog!
 
Zbog osjećaja sreće jer ste i sebe i neku drugu osobu učinili sretnom! Jer to ne košta baš ništa osim malo volje i malo vremena! 
 
I nije to neka floskula. Biti neočekivano dobar prema nekome - to je sreća.

Ne kaže se uzalud sreća je činiti dobro pa stoga promislite, ima li netko u vašoj blizini koga bi mogli nenadano usrećiti. 

Ima, kako da ne. 


Stara usamljena susjeda iz ulice ili zgrade. Ne mislite li da bi je odabradovalo društvo s tanjurićem kolačića koje ste sami spekli. Ljudima poput njih jako je malo potrebno za sreću jer živeći samotan život u četiri zida dok svi okolo užurbano žive mimo njih, baš i nije neki život. Takvim je ljudima potrebno tako malo, posebno ako nemaju koga tko će brinuti o njima i uputiti im toplu riječ. 
Neka vam ne bude teško - zagrijte srce stare susjede ili susjeda, nazovite svoju baku ako je još imate, posjetite starački dom u blizi i svakome odnesite samo jedan mali kolačić. Njima će to biti kao da ste im donijeli jednu novu nadu koja će im još danima grijati srca. Vjerujte, za sreću je doista potrebno tako malo, a čineći sreću, nesebičnu sreću ljudima oko sebe donosite i sami sebi radost koja će vam još danima  titrati na licu. 

Vjerujte. Poslušajte. 

Sigurno svi imate nekoga takvoga u blizini ili nekoga s kim se niste godinama ni čuli ni vidjeli. Mali poziv telefonom imat će jednak učinak. Pokažite da razmišljate i o onima za koje u svom svakodnevnom životu nemate vremena. 

Poklonite sebi jedan takav osjećaj! Neopisiv je, a ne iziskuje mnogo osim volje da bude iskonski sretni. 
 

Pročitajte više