Pomozite bebi kod izbijanja prvih zubića

Foto: 123RF

IZBIJANJE prvih zubića kod bebe jednako je mučno za roditelje koliko i za bebe. Ovaj prirodni proces se ne može izbjeći, a prvi zubići se pojavljuju od četvrtog do sedmog mjeseca. Najčešće izbijaju dvije donje jedinice. Iako je proces dobivanja prvih zubića za većinu beba prilično bezbolan, neke se suočavaju s pravom mukom.

Da biste im olakšali prolazak kroz taj prilično neugodni period, morate znati simptome koji prate izbijanje prvih zubića. To će vam zasigurno pomoći da pomognete svojoj bebi.

Simptomi izbijanja zubića:

Pretjerana razdražljivost, guranje prstića u usta, crvene i otečene desni, beba trpa sve dostupne tvrde predmete u usta i ima problema sa spavanjem, često se budi. Također je moguća i pojava povišene temperature.

Donosimo vam nekoliko metoda pomoću kojih ćete pomoći svojoj bebi da lakše prebrodi period rasta zubića.

Oblozi

Hladna i mokra krpa djeluje dobro jer desni trnu pod hladnoćom. Također možete pokušati i s igračkom koja je prethodno bila u hladnjaku, ali imajte u vidu da u njemu ne treba previše stajati.

Masaža

I masaža može pomoći kada bebi rastu zubići. Trljajte na mjestu gdje trebaju izbiti ako nema otoka. Radite ovo čistim rukama, s rukavicama ili bez njih.

Zabava

Buduće da izbijanje stvara loše raspoloženje pokušajte zabaviti svoje dijete i skrenuti mu misli toplim zagrljajem ili novom igračkom.

Pročitajte više