Ponudila susjedi vlastito mlijeko za dijete, a sada je se više ne može riješiti

Foto: 123RF

DA nijedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno, na teži je način saznala jedna mama, koja se našla u prilično nezgodnoj situaciji sa svojom susjedom Tarom. Za savjet se zabrinuta mama obratila portalu Slate, točnije njihovoj kolumni Dear Prudence.

"Tara i ja nismo baš komunicirale. Počele smo se više družiti kad smo obje bile trudne, a sve je počelo nekoliko dana nakon što je Tara rodila. Srela sam je i pitala kako je, na što se ona rasplakala i rekla da misli da neće moći dojiti. Zvučala je tako slomljeno da sam joj ponudila nekoliko doza svog mlijeka kako bih joj barem malo olakšala. Tara je moju ponudu velikodušno prihvatila", započela je mama svoju priču.

"No sutradan me dočekalo nekoliko njenih poruka u kojima mi je napisala da želi da napravimo raspored prema kojem ću joj davati mlijeko i ubuduće. Rekla sam joj da nemam toliko mlijeka, na što mi je ona odgovorila kako onda majke koje imaju blizance hrane svoju djecu. Nijedan izgovor za nju nije bio dovoljno dobar. Ako bih joj rekla da nemam vremena izdojiti se, rekla bi mi da mogu to raditi dok dojim svog sina", dodala je.

"Počela me tjerati da se loše osjećam. Čak mi je slala i fotografije svoje kćeri kako plače govoreći mi da je užasno tužna jer mora jesti zamjensko mlijeko, a ne ukusno majčino. Ne znam što da radim, bojim se da će mi početi dolaziti u stan ako je blokiram", ispričala je mama tražeći savjet.

"Ovo je izvan svake granice! Prije nego što blokirate njezin broj, dajte joj do znanja koliko je njeno ponašanje užasno", poručio joj je jedan od čitatelja.

"Ove su poruke potpuno neprimjerene i morate im stati na kraj", dodao je drugi. 

"Nema ona tebe što tjerati da se osjećaš krivom! Sljedeći put kad je vidiš, reci joj to u oči i onda je blokiraj", zaključila je jedna mama. 

Pročitajte više