Popularna igračka prestaje biti muškog spola

Foto: EPA-EFE

RODNO neutralna preobrazba zahvatila je i animirani svijet. Naime, popularni animirani lik Mr. Potato Head mijenja vlastiti imidž te se "prilagođava modernim potrošačima", objavio je u četvrtak Hasbro.

Naime, iako je popularna igračka predstavljena prije više od 70 godina, od ove godine će na ambalaži smjeti pisati isključivo "Potato Head". Odnosno, igračka iz svog imena gubi prepoznatljivo "Mr." kako bi postala rodno neutralna.

"Hasbro službenim izbacivanjem 'gospodina' iz imena i logotipa osigurava da se svi osjećaju dobrodošlo u svijet Potato Heada", objavili su glasnogovornici tvrtke te dodali kako to rade "radi promicanja rodne ravnopravnosti i uključivanja".

Rebrendirana igračka, koja će se moći sastaviti od niza različitih dijelova tijela i odjeće, bit će predstavljena u jesen ove godine, objavio je Hasbro.

Podsjetimo, Mr. Potato Head je bio jedan od glavnih likova u Priči o igračkama, animiranom filmskom serijalu u produkciji Pixara, a u izdanju Walta Disney Picturesa, piše BBC.

Dok su pojedinci pozdravili ovu odluku te se složili kako je "kultura evoluirala", drugi smatraju da su ovakve odluke pretjerane i nepotrebne.

"Barbie se mora preimenovati u nešto rodno neutralnije. Ovo je imperativ", napisao je konzervativni američki komentator Ben Shapiro u očito sarkastičnom tvitu.

Pročitajte više