Povratak u školske klupe bit će lakši uz snažnu i važnu poruku Michelle Obame

Foto: EPA-EFE

DOK jedni s nestrpljenjem očekuju zvuk školskog zvona i povratak u školske klupe, neka djeca ponedjeljak ipak ne čekaju s oduševljenjem. Međutim, važno je naučiti dijete da je obrazovanje prilika koju neka djeca nažalost nemaju. Na to je upozorila bivša američka prva dama Michelle Obama.

Stara fotografija podsjetila ju je na njene studentske dane koje je provela u Chicagu pa je s cijelim svijetom podijelila emocije i misli koje su je pritom obuzele.

"Puno sam naučila u školi - tablicu množenja i strukturiranje paragrafa, ali i kako sebe pogurati naprijed, biti dobar prijatelj i nositi se s neuspjehom", napisala je Obama pa podijelila zašto je važno obrazovanje učiniti dostupnim svima, posebno ženama.

"Obrazovanje uzimamo zdravo za gotovo, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno više od 98 milijuna djevojčica adolescentica širom svijeta nije u školi. Vjerujem da svaka djevojka na planetu zaslužuje isto što sam i ja imala - priliku da ispuni svoj potencijal i ostvari vlastite snove. Znamo da će djevojke iskoristiti priliku kad im pružimo mogućnost učiti. A kada to učine, cijeli svijet ima koristi. Djevojke koje idu u školu imaju zdraviju djecu, veće plaće i niže stope siromaštva te mogu pomoći u jačanju ekonomije cijele zemlje", poručila je. 

55-godišnja Obama redovito osnažuje žene govorima, posebno mlade djevojke, a pritom koristi vlastito iskustvo koje je stekla kao kći i majka.

Pročitajte više