Poznata blogerica objavila video kako masažom lica odčepiti djetetov nosić

Foto: Instagram 

VIDEO je vrlo brzo podijeljen među mamama koje su odlučile pokušati isto. 

Kad joj kći zbog začepljenog nosa i sinusa više nije mogla normalno disati, mama Sia Cooper pokušala je sve, ali se na koncu odlučila za pomalo neobičnu metodu masaže lica s ciljem odčepljivanja sluznih kanalića. 

Video je podijelila na svom profilu, a u njemu se vidi kako nježnim, ali čvrstim stiskom masira lice svoje kćeri na području sinusa, oko sinusa i oko nosa, ispod očiju te gornjeg dijela obraza kako bi masažom omogućila bolji protok nakupljene sluzi. 

Mnoge su mame odmah pitale je li metoda dovoljno sigurna i djelotvorna te je Sia otkrila kako je na isti način pomogla svojoj kćeri prilikom upale uha. 

Otkrila je i da je ova metoda dobra terapija koja se može primijeniti i na odraslima jer se masažom i razvlačenjem lica može olakšati protok sluzi kod bilo koga. "Naravno, ovisi koliko su kanali začepljeni pa metoda nije djelotvorna uvijek i kod svakoga, ali je dovoljno sigurna, prirodna i bezbolna da i njom pokušate olakšati djetetu", otkrila je u postu, ali i medijima koji su prenijeli njen  majčinski savjet.  

Sia je inače poznata fitness blogerica koja svoje postove gotovo redovno bazira na objavama vezanima za fitness i vraćanje linije nakon trudnoće, a profil tu i tamo osvježi fotografijama svoje dvoje djece. No, ovaj je post ipak izazvao najviše pažnje, što i ne čudi s obzirom na to da je nastupio period u kojem roditelji sustavno traže najbolje prirodne metode kojima će olakšati ovu tipičnu zimsku dječju boljku.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz zdravlje djece, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: zdravlje djece. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više