Pregršt dječjeg smijeha u božićnim vlakovima Tin-express

Foto: Press

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca HŽ Putnički prijevoz je organizirao humanitarne vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za djecu s invaliditetom i djecu bez roditeljske skrbi. Humanitarne vožnje održane su u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Varaždinu. 

Na humanitarnoj vožnji u Zagrebu sudjelovalo je stotinjak djece s roditeljima i voditeljima iz Dnevnog centra Stančić Dugo Selo i udruga Sve pod jednim krovom, Suncokret i Rubikon te Dječjeg vrtića Potočnica koji skrbi o djeci s invaliditetom.  Mnogima od njih ovo je bila prva vožnja vlakom u kojemu smijeha i zabave nije nedostajalo. Pokrovitelj humanitarne vožnje bio je King ICT.

Na humanitarnoj vožnji na relaciji Rijeka – Delnice – Rijeka sudjelovala su djeca iz Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, Udruge Srce Rijeka, Dnevnog centra za rehabilitaciju Rijeka i Udruge za sindrom Down Rijeka 21. U okićenom vlaku bilo je oko 70 djece s roditeljima i voditeljima. Uz pregršt zabave, mališanima su se u vlaku pridružili Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici vilenjaci koji su im dijelili darove, a božićna bajka nastavila se u Delnicama uz doček Bake Mraz. 

U Slavonskom Brodu humanitarna vožnja održana je na relaciji Slavonski Brod – Nova Kapela-Batrina – Slavonski Brod, a u okićenom vlaku bilo je oko 130 djece iz Udruge Plavi cvijet koja okuplja roditelje djece i osobe s poteškoćama šireg autističnog spektra.

U Splitu su se humanitarnoj vožnji pridružila djeca iz Udruge Anđeli i Udruge za sindrom Down Split 21.  Sponzor humanitarne vožnje bila je Splitsko-dalmatinska županija.

U Varaždinu su u veseloj božićnoj vožnji uživala djeca iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruge savjetovališta Uz tebe sam, Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruge gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije, Udruge za autizam Pogled i Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije Zipka.

Ove godine dječjim božićnim vlakovima Tin-express možete putovati u prosincu iz Zagreba, Rijeke, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Čakovca, Koprivnice, Virovitice, Varaždina, Bjelovara, Zaboka i Splita, a u siječnju i iz Rijeke. Vožnje Tin-expressa organizirane su i na manifestaciju Čarolija svjetla by Salaj na imanje s milijunima lampica.  

U božićnim vlakovima organiziran je prigodni program s božićnim pjesmama, a djecu dočekuje Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici dijeleći im darove. Partner ovogodišnjeg projekta Tin-express je Hrvatski Telekom. 

Više informacija o božićnim vlakovima možete pronaći na web stranici.

Pročitajte više