Princ George i princeza Charlotte hodat će iza kraljičinog lijesa u pogrebnoj povorci

Foto: EPA

11 DANA nakon smrti, kraljica Elizabeta II. danas će biti pokopana u Westminsterskoj opatiji. Isprva se očekivalo da djeca princa Williama neće prisustvovati sprovodu, ali britanski mediji javljaju da će princ George (9) i princeza Charlotte (7) hodati iza svojih roditelja, princa i princeze od Walesa, u pogrebnoj povorci. 

Djeca će time imati posebnu ulogu u pogrebu svoje prabake, a George će prenijeti snažnu simboličku poruku kao budući prijestolonasljednik, sada drugi u redu za tron, iza svog oca. Williamov najmlađi sin, princ Louis (4) vjerojatno neće doći na sprovod, niti je naveden u protokolu kraljevske palače.

Lijes će pogrebnim kolima biti odvezen u Windsor, na jugoistok, tridesetak kilometara od glavnog grada. Od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu kreće nova procesija predvođena pripadnicima Kraljevske konjice, koja će na putu prema dvorcu Windsor prijeći pet kilometara dug Long Walk.

Kraljevska obitelj će se pridružiti procesiji prema kapeli svetog Jurja. Predvodit će je kralj Charles III. i njegova supruga Camilla, a Georgea i Charlotte slijedit će ujak i ujna, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa - princ Harry i Meghan Markle.

Pročitajte više