Prinčevi George i Loius i princeza Charlotte imaju iznenađujuće školske aktivnosti

Foto: EPA

PRINC George, princeza Charlotte i princ Louis ne sjede po cijele dane u školskim klupama, već uče i o nekim životnim vještinama koje bi im mogle koristiti. 

Na Instagramu škole Lambrook, koju pohađa troje kraljevske djece, objavljene su fotografije s obilježavanja Svjetskog dana jabuka. Skupina učenika posvetila se skupljanju, prešanju i jedenju jabuka, a pripremili su i kolač i sok od jabuka.

Ova škola potiče i na druge neakademske aktivnosti. Širok raspon aktivnosti koje nude uključuje satove stepa, sviranje gajdi i plivanje. Puno vremena djeca provode i u školskoj kapelici, gdje se održavaju četiri mise tjedno, a subotom onamo dolaze i obitelji učenika i neki poznati govornici.

Osim toga, mališani uče i o važnosti održivosti, problemu koji princ Charles III. posebno voli. Svaki razred ima svoj vrt, sluša o ekologiji i prehrambenoj industriji, a prošle godine djeca su posadila 300 sadnica kako bi smanjila svoj ugljikov otisak. U školi su smješteni i kunići, koje djeca mogu maziti u vrijeme ručka.

Koliko to košta?

Školarina u ovoj školi raste usporedno s dobi djeteta. Princ Louis pohađa takozvani vrtić, gdje polugodište stoji 4389 funti, odnosno 37.878,64 kune. Jedna školska godina u Velikoj Britaniji je podijeljena u tri dijela pa roditelji za najmlađeg sina godišnje moraju izdvojiti 13.167 funti, odnosno 113.635,93 kune .

Treći i četvrti razred kategorizirani su kao niža škola i cijena je 6448 funti ili 55.648,55 kuna po polugodištu, što znači da obrazovanje princeze Charlotte njezine roditelje košta 19.344 funte  ili 166.945,66 kuna godišnje.

Školarina od petog do osmog razreda plaća se 6999 funti, odnosno 60.403,88 kuna po polugodištu, što znači da za princa Georgea roditelji moraju izdvojiti najviše novca - čak 20.997 funti ili 181.211,64 kune godišnje.

Pročitajte više