Pronađena je djevojka u čijoj je potrazi sudjelovao i Nicholas Cage

Foto: Facebook

NAKON gotovo dva tjedna potrage jučer je pronađena djevojka u čijoj je potrazi sudjelovao i glumac Nicholas Cage. 
 
Riječ je o 15-godišnjoj djevojci Alexis iz Ohia koja se nakon šetnje s psom nije vratila kući te je njen poočim Britt Ramsey u suradnji s lokalnom policijom pokrenuo potragu koja međutim nije davala rezultate sve dok se zabrinuti Britt nije dosjetio prošvercati na filmski set u kojem je sudjelovao Nicholas Cage. Srećom što se u tom trenutku tamo snimao film "Dog Eat Dog" te je Britt bez obzira na moguće posljedice uletio na set kako bi potražio Nicholasa i potražio pomoć od njega. Cage je odmah pristao te je na svom Facebook profilu objavio zajedničku fotografiju nestale djevojke, zabrinutog oca i sebe kako bi fotografija nestale djevojke brže obišla svijet. 
Njegova je akcija urodila plodom te je jučer (4. prosinca) djevojka konačno pronađena gotovo 500 milja dalje od svoje kuće - u gradiću Marthasville/ Missouri gdje ju je protiv njene volje držao 41-godišnji Christopher David Schroeder. 


 
Djevojka je nažalost poznavala dotičnog i to preko mobilne aplikacije Kik, preko koje mu je priznala da nije sretna doma, ali mu je jasno dala do znanja da ima samo 15 godina. Nakon što ju je Schroeder pokupio razbio joj je mobitel, odveo je daleko te je držao zatočenu u kući gdje je imao s njom seksualne odnose i naređivao joj da mora biti dobra, da skrati i oboji kosu te krije svoj identitet. Nije joj dozvoljavao pristup mobitelu ni internetu, a uspio ju je pronaći jedan privatni detektiv koji i ovim slučajem  pokušava upozoriti roditelje na veliku opasnost koje se kriju iza društvenih mreža i raznih aplikacija za upoznavanje. 
 
Provjeravajte što vam djeca rade jer se veliki broj njih naivno pojada krivi osobama koje točno znaju na koji će način iskoristiti povjerenje mladih i naivnih osoba. 
 
Takav je bio slučaj i s mladom Alexis koju je ovaj monstrum namamio radi čega ga čekaju višestruke optužbe za nekoliko različitih kaznenih djela koja je počinio (odvođenje i zadržavanje maloljetne osobe, silovanje, snimanje radi raspačavanja dječje pornografije...) 

Pročitajte više