Psiholog objasnio posebnost veze između majki i sinova

VEZA majke i sina nadilazi zaštitne instinkte koji se razvijaju za vrijeme trudnoće, kad povezanost majke i nerođenog djeteta doživljava svoje čarobne početke. Ovaj jedinstveni odnos može proizaći iz skladne ravnoteže između suprotnih energija. Drevne kulture vjerovale su u suživot božanskih ili svetih, muških i ženskih sila.

Psihijatar Carl Jung primijetio je te kontradiktorne sile koje su međusobno povezane unutar svakog pojedinca. Ove energetske suprotnosti koje koegzistiraju u svakome od nas mogu se naći u ravnoteži i na korisne načine za majke koje imaju sinove.

Zastarjele uvriježene norme

Unatoč razvoju novih normi i uklanjanju rodnih predrasuda i nejednakosti, djeca se suočavaju s raširenim zaostalim kulturološkim očekivanjima svog određenog spola. Od dječaka se i dalje očekuje da budu snažni i ne pokazuju svoje emocije. Od djevojaka se i dalje očekuje da brinu o drugima, budu ljubazne i kontroliraju svoje emocije.

Majke danas imaju ogromnu priliku da prigrle vlastitu mušku energiju i poboljšaju žensku energiju svojih sinova, što će rezultirati cjelovitijim i kvalitetnijim ljudima, smatra dr. Jung. Djetinjstvo je igra povezanosti, a često to znači fizičku naklonost. Dječacima su potrebni zagrljaji i nježnosti jednako kao i skakanje, škakljanje i općenito fizička aktivnost.

Emocionalna inteligencija

Dio onoga što majke čini toliko sposobnima za brigu o svojoj djeci je njihova intuicija, razumijevanje i emocionalna osjetljivost. Ove osobine pomažu majci da se prilagodi potrebama svog djeteta.

Majke nude empatiju svojim sinovima, potvrđuju sve njihove emocije i normaliziraju njihovo unutarnje iskustvo. Kada dječaci dobiju ovu razinu razumijevanja, više ne trebaju odgurivati, otupljivati ​​ili skrivati ​​svoje velike osjećaje. Ovi dječaci izrastaju u empatične muškarce koji mogu razvijati emocionalnu inteligenciju i logično razmišljanje iz situacije u situaciju. 

Veza kao nijedna druga

Svaki odnos roditelja i djeteta je jedinstven i svima donosi toliko radosti i ljubavi. Dinamika majke i sina isprepletena je na istinski izvanredan način, a odnos je to koji može izvući ono najbolje na obje strane. Majke mogu iskoristiti svoju snagu, zaštitu i djelovanje, dok dječaci mogu utjeloviti svoju kreativnost, intuiciju i emocije, piše stranica Baby Chick.

Pročitajte više