Psihologinja osudila glumicu koja spava s 11-godišnjim sinom

ALICIA Silverstone našla se na meti kritika zbog priznanja da ima bliski odnos s 11-godišnjim sinom Bearom. S dječakom dijeli krevet jer je, kako sama kaže, mama puna ljubavi, ali mnogi stručnjaci s tim se nisu složili.

Stručnjakinja za roditeljstvo i psihologinja Reena B. Patel otvoreno je kritizirala roditeljski stil slavne glumice.

"Kada dijete počne preispitivati razliku među spolovima, uđe u pubertet i/ili počne pokazivati nelagodu, roditelji bi trebali prestati dijeliti krevet s njim. To može biti već u dobi od pet godina", rekla je Patel za Daily Mail.

Patel smatra da tolika privrženost djetetu može dovesti do smanjene količine slobode koja je djetetu potrebna za istraživanje, može ograničiti razvoj neovisnih vještina i dovesti do izazova u drugim odnosima.

"Kad dijete prohoda, trebalo bi početi samostalno spavati. Ovakav roditeljski stil može uzrokovati probleme s granicama, a čak i samoj majci, odnosno njezinom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Vjerujem da će pretjerano privrženo roditeljstvo i Bearu uzrokovati probleme u budućnosti. To može dovesti do vršnjačkog nasilja", napomenula je.

Silverstone je poznata po alternativnim roditeljskim metodama. U svojoj knjizi The Kind Mamma iz 2014. usporedila je puštanje bebe da sama spava u kolijevci sa zanemarivanjem djeteta, a šest godina kasnije rekla je da se voli buditi kraj sina, s kojim se onda mazi dva do tri sata prije nego što se zajedno okupaju. Dodala je i da se u odgoju vodi isključivo ljubavlju i inzistira na iskrenoj komunikaciji te izbacuje stvari poput televizora iz svog doma.

Pročitajte više