Psihologinja otkriva četiri savjeta za odgoj pozitivne djece

Foto: Pexels

Roditeljstvo može biti zahtjevno. Većina roditelja želi odgojiti sretnu djecu, ali za to je potreban trud i rad, a ponekad možda ne znaju ni gdje i kako početi. Srećom, edukatorica za odgoj i dječja psihologinja, Jaimie Bloch, otkrila je četiri načina za razvoj pozitivnog stava kod djece.

1. Ne forsirajte svoju djecu na pozitivnost

"Ako natjerate svoju djecu da gledaju stvari s 'vedrije strane' prije nego što su imala vremena obraditi svoja negativna iskustva, osjećat će se usamljeno", navela je Bloch u objavi na Instagramu.

2. Odvojite vrijeme da ih saslušate

Važno je potvrditi dječje negativne osjećaje i iskustva. "To će im pomoći da se lakše nose s problemima", tvrdi edukatorica.

3. Dajte im prostora prije nego što predložite rješenja

"Djeci je potrebno vrijeme da procesuiraju svoje negativne emocije. To može biti nekoliko sati ili nekoliko dana. Ipak, u međuvremenu, možete nježno provjeriti kako se osjećaju. To će učiniti da se osjećaju saslušanima i vrijednima. Ne požurujte ih na pozitivnost", savjetuje Bloch.

4. Dopustite im da procesuiraju svoje osjećaje

"Djeca koja mogu procesuirati svoje negativne osjećaje, na kraju će razviti pozitivnije stajališta nakon što osjete da ste ih saslušali", zaključila je edukatorica.

Pročitajte više