Psihologinja otkriva tri fraze koje pomažu kad se djeca osjećaju nesretno

Foto: Pexels

Odgoj djece može biti nešto najljepše, ali nikako nije lako. Najteži dio roditeljstva može biti pronalaženje načina na koji ćemo osigurati da naša djeca budu sretna, zdrava i otporna.

Kako bi se uhvatili u koštac s ovim važnim zadatkom, mnogi roditelji oslanjaju se na skup praktičnih fraza i korisnih aktivnosti koje potiču poticajno okruženje za njihovu djecu, a neki se obraćaju stručnjacima za roditeljstvo i dječjim psiholozima kako bi ih pronašli. Psihologinja dr. Becky Kennedy jedna je od njih te je stekla veliki broj sljedbenika zahvaljujući svom pristupu roditeljstvu koji naglašava važnost razumijevanja dječjih emocija.

Nedavno se dr. Becky pojavila u podcastu The School of Greatness, gdje je otkrila tri rečenice koje bi svi roditelji trebali znati i koristiti kada razgovaraju sa svojom djecom. U razgovoru s voditeljem, Lewisom Howesom, istaknula je kako korištenjem ovih fraza roditelji mogu ojačati vezu s djecom kad su tužna ili nesretna.

"Kad koristim ove rečenice, nekako unosim u sebe u svaki trenutak, poboljšavam povezanost i vjeru. Dio boli bio je vjerojatno u tome što su bili sami", istaknula je psihologinja. 

Fraze su sljedeće:

  1. "Tako mi je drago što pričaš sa mnom o ovome."
  2. "Vjerujem ti."
  3. "Reci mi više."

Dr. Becky je objasnila da korištenje ovih izraza potvrđuje kako se djeca osjećaju.

Na društvenim mrežama, pratitelji su podržali ovaj savjet. Jedna osoba je napisala: "Tako istinito! Djeca se trebaju osjećati sigurno, čuti i povezano", dok je druga komentirala: "Jako te cijenim. Ovo su neprocjenjive informacije."

Pročitajte više