Psihologinja otkriva tri tajne sretne veze

Foto: Pexels

Svi sanjamo o savršenoj vezi, no istina je da zdrav i sretan odnos zahtijeva trud i rad. Važno je ulagati vrijeme i energiju kako bismo izgradili čvrste temelje za dugotrajnu i ispunjavajuću vezu. Međutim, osim vremena i ljubavi, postoje još neke komponente na koje bismo trebali obratiti pozornost. Psihologinja Cheryl Fraser otkrila je tri tajne izvrsne veze.

"Trokut strasti je model koji koristim da podučavam parove kako stvoriti doživotnu romantičnu i seksualnu strast. Važno je da odnos bude izgrađen na snažnim, pouzdanim temeljima. Dakle, ako želite stvoriti strastven odnos koji postaje dublji i povezaniji kako vrijeme prolazi, onda to trebate izgraditi na vrlo snažnom temelju - trokutu", navodi Fraser za Psychology Today.

Objašnjava da "trokut strasti" uključuje tri komponente:

  1. Uzbuđenje: neizreciv osjećaj uzbuđenja, zanimanja i privlačnosti prema partneru koji smo iskusili kad smo se zaljubili, ali koji često izblijedi.
  2. Intimnost: duboki osjećaj poznavanja koji se razvija tijekom vremena kroz ranjivost i produbljivanje emocionalne povezanosti.
  3. Senzualnost: spektar romantične, erotske i seksualne veze između dvoje ljudi, od držanja ruku do seksualnog užitka.

"Da biste imali fantastičnu dugoročnu seksualnu i romantičnu vezu, sve tri strane trokuta strasti su vitalne. Kada nisu u ravnoteži, vaša će veza patiti", kaže psihologinja.

Dakle, ako pokušavamo vratiti uzbuđenje u svoju vezu, trebamo se pokušati riješiti svojih ustaljenih navika. Primjerice, možemo isplanirati neke nove aktivnosti ili iznenadne izlete, savjetuje psihologinja. Također dodaje da je važno naučiti jasno vidjeti svog nesavršenog partnera i svoju nesavršenu vezu te ih voljeti više nego ikada kako bismo poboljšali intimnost.

Nadalje, što se tiče senzualnosti, Fraser napominje: "Senzualnost može biti prisutna u svakom trenutku koji provodite zajedno ili odvojeno, bilo da se radi o maženju, držanju za ruke ili vođenju ljubavi."

"S vremenom, predanošću i trudom ojačat ćete svoj brak ili vezu. Kada su sve ove tri strane trokuta strasti jake, osjećat ćete se prihvaćeno i voljeno", zaključila je psihologinja.

Pročitajte više