Psiholozi dijele pet znakova koji otkrivaju da će vaš partner biti odličan tata

Foto: Shutterstock

NEKI muškarci su odlični partneri, ali pitanje je mogu li također jednoga dana biti odlični očevi. Kako objašnjavaju psiholozi, mnoge žene ne znaju odgovor na ovo pitanje sve dok u obitelj ne dođe mala beba. Ipak, dodaju kako postoje određeni znakovi koji mogu ukazivati na to da će vaš partner biti dobar otac. Evo o kojim se znakovima radi.

Strpljiv je

Psiholozi objašnjavaju kako je strpljenje jedna od najvažnijih vrlina svakog čovjeka, kako u njegovom svakodnevnom životu, tako i jednoga dana kada postanemo roditelji. Djeca su često temperamenta i sklona testiraju granica pa će tako muškarac koji je strpljiv imati mnogo veće šanse da bude odličan otac i moći će se lakše povezati s djetetom.

Spreman je slušati

Ako je vaš partner sklon slušanju i ne ignorira vas kada mu se povjeravate, psiholozi tvrde kako je to jedan od glavnih pokazatelja da će se odlično snaći u ulozi oca. Naime, otac koji je uvijek spreman saslušati svoje dijete, bez obzira na to o čemu se radilo, pokazuje da mu je stalo do djetetovih osjećaja i poštuje njegovo mišljenje. Sve to, objašnjavaju psiholozi, produbljuje odnos roditelja i djeteta.

Ne bježi od obaveza

U slučaju da vaš partner ima naviku neprestano bježati, odnosno izbjegavati svoje obaveze ili ih prečesto odgađati, to bi mogao biti znak da će se teško snaći u roditeljskoj ulozi. Naime, odličan otac je onaj otac koji ne bježi od svojih obaveza već se spremno uhvati u koštac s njima te tako predstavlja dobar primjer svojim potomcima.

Pažljiv je

Ako je vaš partner prema vama uvijek pažljiv, obraća pažnju na najmanje moguće sitnice i zna kako vas oraspoložiti kada se osjećate loše, to znači da će istu tu pažnju najvjerojatnije pokazivati i kada jednom dobije dijete. Kako tvrde stručnjaci, upravo je pažljivost jedna od glavnih vrlina dobrog roditelja pa samim time i dobrog tate.

Nema problema s komunikacijom

Dobra i iskrena komunikacija temelj su svakog odnosa, kako partnerskog, jednako tako i odnosa roditelj-dijete. Partner koji bježi od bilo kakve komunikacije i nije sklon dogovorima ili kompromisima teško će biti dobar otac, naročito kada bude riječ o donošenju nekih ozbiljnijih odluka koje se tiču djeteta. Osim toga, otac koji zna komunicirati svome će djetetu uvijek biti oslonac, podrška i pomoć, nešto što svakom mališanu treba.

Pročitajte više