Puštate li djeci da gledaju Squid Game?

JUŽNOKOREJSKA serija Squid Game zaludila je cijeli svijet. Međutim, iako je jedna od najpopularnijih Netflixovih serija ikad objavljenih, jedna je i od najkontroverznijih. 

 

U njoj se stotine zaduženih sudionika natječu za novčanu nagradu, pritom prolazeći kroz šest zadataka preživljavanja. Našla se na udaru kritika učitelja koji se brinu da bi djeca mogla kopirati neke izazove. Naime, epizode ove serije sadrže vrlo nasilne scene u kojima se natjecatelji ubijaju ili teško ranjavaju. 

I stručnjaci se slažu da može imati štetne učinke na djecu. Doktorica Sandra Wheatley, koja je društvena psihologinja specijalizirana za roditeljstvo, rekla je kako bi emisija mogla naštetiti društvenom i emocionalnom razvoju mladih. Kaže kako bi ih mogla potaknuti da se drže po strani kada vide ozlijeđenog vršnjaka umjesto da pomognu.

Na stranici Mumsnet, gdje roditelji raspravljaju o djeci, serija je izazvala svađu budući da neki tvrde kako serija ne može imati dobar utjecaj na djecu mlađu od osam godina, dok drugi svojoj djeci dopuštaju da gledaju seriju.

A što vi mislite o seriji?

Pročitajte više