Razgolićeni David Beckham snimio vrlo moćan film o zlostavljanju djece

PROBLEM kod zlostavljanja djece nažalost nije samo problem zlostavljanja. Problem je i što široka javnost doslovno reagira samo kada se nešto dogodi, kada dijete zaista strada. Kada ga netko siluje, ubije, iskoristi – ali to je zapravo tek krajnji rezultat zlostavljanja. A što je s onim svakodnevnim, nama odraslima možda banalnim situacijama, u kojima djeca trpe nezamislivo. Jer svaki šamar, svaki nedoličan dodir, ismijavanje, nepravda, ignoriranje – sve to ostavlja neizbrisiv trag na njihovim nježnim dušama. Ali o tome se ne priča, a i kada se priča, ne čita se – jer – sve se to događa nekom drugom. Čak i kada istaknemo crnu statistiku po kojoj i ovom trenutku mnoga djeca proživljavaju neki oblik nasilja, javnost je najčešće inertna misleći da su djeca zaštićena u svojim domovima, vrtićima, školama, iako je dokazano da upravo na mjestima gdje bi trebala biti najzaštićenija – nisu. Jer su i zlostavljači na takvim mjestima zapravo najzaštićeniji od očiju javnosti. Posebno drugih odraslih ljudi. Jer djeca jako često ne znaju da zlostavljanje koje im se čini nije normalno. I ne znaju da bi se trebala nekome obratiti za pomoć. I tu nastaje nepremostiv problem koji će dijete, kasnije čovjek, nositi na svojoj duši i u potpunosti odrediti njihov daljnji život. 

>>U vašem susjedstvu netko upravo zlostavlja dijete<<<

Znaju to i u UNICEF-u, jako dobro, pa da bi otvorili oči javnosti malo-malo snime promotivni film da bi odaslali snažnu poruku javnosti, ali zlostavljanje se zbog toga i dalje ne smanjuje. I pitanje je doista koliko poruka mora biti moćna i zapažena da bi se svijest javnosti promijenila. 

Naravno, zato su i posegnuli za moćnim sredstvom koji se jako dobro „prodaje“ u javnosti – golim, istetoviranim Davidom Beckhamom. 

Priznajemo – odlično su to odradili – svakako vrijedi pogledati. Njegove tetovaže ispričat će vam jezivu priču od koje će vam se ježiti koža. 

A najgore od svega jest to da će se u dobrom dijelu ove priče zapravo naći brojni roditelji koji barem jednom jesu... Sve što kod djeteta izaziva veliki strah spada u neki oblik nasilja. I zato kažemo – upravo sada netko u vašem susjedstvu zlostavlja svoje dijete.

 

 

 

Pročitajte više