Reality zvijezda trudila se ne udebljati u trudnoći kako bi izbjegla carski rez

Foto: Instagram

U posljednjoj epizodi reality showa Keeping Up with the Kardashians, Khloe Kardashian govorila je o jednoj trudničkoj brizi.

Starijoj sestri Kim je priznala da je pod stresom jer je u prvih pet mjeseci trudnoće dobila pet kilograma. Rekla je kako je to brine jer bi zbog gena njezinog dečka i oca djeteta Tristana Thompsona, beba mogla biti prevelika za vaginalni porod.

“Liječnik i ja smo razgovarali, i zbog toga što smo i Tristan i ja veliki, a njegova mama je rađala svaki put carskim rezom jer su bebe bile velike, vjerojatno je da će i naša beba biti velika. Liječnik želi da dobijem uobičajen broj kilograma tijekom trudnoće. Ništa ludo”, priznala je Khloe starijoj sestri.

Njezin liječnik joj je savjetovao da joj cilj bude udebljati se 3 i pol kilograma u 20 tjedana.

“Tvoj partner je visok i velik, brinem se da ćeš, ako se udebljaš previše, imati veliku bebu”, rekao je liječnik u epizodi serije.

“Stvarno želim izbjeći carski rez. Želim da to bude što je prirodnije moguće. Moja cijela obitelj je rodila vaginalno i ja želim isto”, otkrila je Khloe gledateljima.

Ginekologica i profesorica na studiju medicine Sveučilišta Yale Mary Jane Minkin smatra kako ne znači da će beba biti velika ako se trudnica udeblja i ako joj je partner visok.

“Visina i težina oca utječe na veličinu djeteta, to nije dvojbeno, ali to ne mijenja smjernice za dobivanje težine tijekom trudnoće”, smatra Minkin.

Prema smjernicama organizacije američkih opstetričara i ginekologa, mršavije žene kojima je indeks tjelesne mase ispod 18,5, trebale bi se udebljati u trudnoći između 12 i 18 kilograma, žene indeksa tjelesne mase između 18,5 i 24,9 11 do 15 kilograma, a ženama čiji je indeks tjelesne mase između 25 i 30 preporučuje se dobiti između 7 i 11 kilograma u trudnoći. Pretile žene s indeksom tjelesne mase 30 i većim, trebale bi nastojati dobiti između 5 i 9 kilograma tijekom trudnoće.

“Broj kilograma koji trudnica dobije ako se pravilno hrani i vježba, neće bitno utjecati na veličinu djeteta”, kaže dr. Minkin.

Ono što igra ulogu u drastičnom povećanju broja kilograma u trudnoći jer rizik od nastanka gestacijskog dijabetesa. To stanje uzrokuje visok šećer u krvi i može zamjetno utjecati na veličinu bebe.

“Možda je liječnik Khloe Kardashian rekao nešto poput: “Imaš dovoljno rizičnih faktora da beba bude velika, ne trebaš još jedan”, pojasnila je dr. Minkin.

Khloe Kardashian djevojčicu True tešku 3100 grama je rodila 12. travnja.

Pročitajte više