Rodilja pokazala što se dobije za 2700 eura u privatnoj bolnici za porode u Japanu

Screenshot: TikTok

TikTokerica Nicole Patrice iz SAD-a preselila se u Japan, gdje je nedavno carskim rezom rodila svoje prvo dijete. Suprug joj je za Božić poklonio porođaj u klinici Nagoya. Patrice je pokazala zašto je ta bolnica toliko posebna, ali i skupa.

"Moje iskustvo poroda bilo je puno poštovanja. Sve majke, bebe i pacijenti to zaslužuju, ali često im se ne pruža. Shvaćam koliko sam sretna što imam ovu razinu skrbi", rekla je u jednom od svojih videa.

Japanska klinika pokušava olakšati oporavak rodiljama. Hrana koja se poslužuje je kao u restoranima, žene imaju pristup kutku za čitanje i estetskoj klinici za njegu lica. U sobama su grijači tople vode za čaj i kavu, a rodilje dobivaju i preslatke rekvizite za obiteljske fotografije.

@nicole_does_japan Day two after having a C-section in Japan. Pain management has been surprisingly easy. I came off of my IVs the day after my surgery- and I fully believe that not relying on pain medication has allowed my body to heal and create a threshold of tolerability, that I did not experience with my first C-section. In Japan, they don’t give a lot of unnecessary medication in regards to narcotics. I think the strongest thing that I had was Tylenol. the food, and the peaceful atmosphere all attribute to my healing. It’s been a dream giving birth at the Nagoya birth clinic. ##birthinjapan##japanpregnant##nagoyabirthclinic##nagoya##japanesefood##hospitalfoodreview##LifeInJapan##Csection##dayinmylife ♬ Lofi/Fashionable/Rose Piano/10 minutes(1455693) - nightbird_bgm

"Ovdje je svima jako stalo do majki i samo žele da se odmorimo, opustimo te da maksimalno uživamo", objasnila je Patrice.

Za petodnevni boravak Patrice je platila oko 2700 eura, što je puno, ali ne za Amerikance koji za zdravstvene usluge izdvajaju vrtoglave iznose.

@nicole_does_japan Its the attention to details, and the thoughtfulness of the Nagoya Birth Clinic that has blown me away. For instance, coming back to my room after lunch- and finding this keepsake box for my baby’s umbilical cord. After my C-section, the nurse gave me a bit of my baby’s cord in a cup- she told me to let it dry out, and to keep it safe! Now, I have a beautiful memento to cherish forever. #givingbirthinjapan #Csection #birth #sentimental #hospitalbirth ♬ Healing - Soft boy

Klinika je novopečenoj mami poklonila i dirljiv dar - kutiju za pupkovinu bebe.

"Oduševila me njihova posvećenost detaljima. Nakon carskog reza, primalja mi je dala komadić pupčane vrpce moje bebe i rekla mi da je sačuvam. Kad sam se vratila u sobu nakon ručka, pronašla sam ovu kutiju. Sada imam lijepu uspomenu koju ću zauvijek čuvati", zaključila je.

Pročitajte više