Roditelji pazite! - Dječaka je skoro ubila baterija

Foto: Internet

SVAKI roditelj zna koliko je teško kuću pretvoriti u apsolutno sigurno mjesto za malu djecu jer što god vi obložili gumom, oni nađu načina za razbiti se, srušiti nešto na sebe...

Ova opasnost nikome nije pala na pamet, a teško ju je otkriti na prvi pogled. Kad je maleni Emmett imao samo godinu dana, na podu je pronašao litijsku "gumb-bateriju" koja je slučajno ispala iz stražnjeg kraja kućnog DVD-playera bez da je itko primjetio. Pronašao ju je i, naravno, progutao.

Ipak, shvatili su da se nešto događa kad je dječak postao letargičan, zbunjen, dobio groznicu - pojurili su liječniku, ali on je rekao da je to samo prehlada i poslao ih kući.

Vratili su se kad je počeo iskašljavati krv!

Iako liječnik i dalje nije znao što mu je, ipak je imao toliko pameti da ih pošalje na Hitnu, gdje je na rentgenu otkrivena baterija u želucu. Kiselina iz nje mu je teško oštetila jednjak i probavni trakt.

Srećom, Emmett je od rođenja borac i nekako se izvukao usprkos teškim ozljedama, a kroz posljednje je četiri godine prošao čak 65 operacija. Danas je normalni petogodišnjak koji igra nogomet, normalno jede i igra se, a priča zahvaljujući umjetnim glasnicama. Jednjak mu je morao biti u potpunosti zamijenjen, a problemi su nastali čak i u plućima!

Dječak nije mogao normalno jesti dvije godine i disao je samo zahvaljujući cjevčici. Takva baterija, nakon što je se proguta, krene paliti tkivo u roku od samo dva sata.

Nalaze se svuda, od privjeska za ključeve za daljinsko otključavanje auta, do glazbenih blagdanskih čestitki, daljinskih upravljača, digitalnih vaga, kalkulatora, satova, slušnih aparata, termometara... podijelite ovo s drugim roditeljima, možda nekome spasi život.

 

Pročitajte više