Roditelji se posvađali oko imena za kćer pa je odlučili zvati različitim imenima

Foto: 123RF

KADA je riječ o odabiru imena za vaše dijete, može biti prilično teško pronaći ono koje bi se i vama i vašem partneru jednako svidjelo.

Mnogi roditelji vode bitke oko toga, a sve često završi tako da jedno od njih mora odustati od svoje ideje. Kako bi to izbjegli, jedan par uvjeren je da su smislili pametno rješenje iako se ne slažu baš svi s time. Naime, par je prekinuo ljubavnu vezu prije nego je dijete rođeno, a tatina nova zaručnica smatra da imaju smiješan plan.

Anonimna žena otkrila je sve u objavi na Redditu, tvrdeći da njezin budući suprug i njegova bivša djevojka koriste različita imena za svoju kćer jer se nisu mogli složiti oko jednog imena.

"Dijete je dobilo ime bez pristanka mog zaručnika", napisala je, objasnivši kako je djevojčica dobila ime po mami i maminoj baki, ali i da nosi majčino prezime.

"Moj zaručnik je bio bijesan zbog toga i želio je da se njihovo dijete preziva kao on te da dobije ime po njegovoj baki", dodala je.

Roditelji su se na kraju dogovorili da će dijete nositi njegovo prezime, ali bitku oko imena nije dobio. Autorica objave je otkrila i da je bitka za skrbništvo nad djetetom bila prilično teška i da njezin partner nije mogao puno viđati kćer dok nije proslavila prvi rođendan. Međutim, kako bi izbjegli povratak na sud radi rješavanja ovog problema, nakon godinu dana su odlučili da će djevojčica imati jedno ime dok je kod majke, a drugo dok je s ocem.

"Mislim da je to smiješno", napisala je žena, priznavši da ne planira sudjelovati u tome: "Jednostavno je glupo imati dijete s dva potpuno različita imena. Ona je jedna osoba."

Zato je pitala korisnike Reddita misle li da griješi ako nastavi zvati djevojčicu imenom koje joj je mama nadjenula. Više od 700 ljudi je odgovorilo, a mnogi su se složili sa zaručnicom da bi korištenje dva različita imena bilo previše zbunjujuće za kćer.

Jedan od njih je rekao: "Čovjeka koji dijete, malu osobu, doživljava kao pijuna i pehar očito nije briga što će to za dijete biti nevjerojatno zbunjujuće. On je grozan otac već sad."

Drugi je napisao: "Čovjek je potpuno nerazuman, sitničav i pokazuje zabrinjavajuć nedostatak samosvijesti kada su u pitanju argumenti i neslaganja."

Pročitajte više