S vrućeg asfalta na hokej: Odvedite klince na međunarodni hokej turnir

Foto: HK Trešnjevka  

AKO će vam sutra i prekosutra biti prevruće da tražite zabavu za klince i obitelj - mi vam možemo itekako pomoći: Pozivamo vas na 15. memorijal Boris Farkaš, zabavan dječji hokejaški turnir koji će se 17. i 18. lipnja održavati u hokejskom parku na Zagrebačkom hokejskom centru, Zagorska 5. 

Riječ je o međunarodnom turniru kojeg i ove godine organiziraju čelnici Hokej kuba Trešnjevka, a kako su najavili - ove ćemo godine moći uživati u jako dobroj igri klinaca jer stiže 25 ekipa iz čak 10 klubova iz zemlje i inozemstva. 

I samo da ne bude zabune - temperature su dobrano u plusu pa pričamo o hokeju na travi, ne na ledu ako ste se mislili malo rashladiti. 

Format turnira:

Djeca se natječu u starosnim kategorijama do 10, do 12, do 14 i do 16 godina, cure i dečki nastupaju miješano, a igra se prema pravilima „mini hokeja“ - teren i pravila prilagođeni su starosnoj kategoriji.

Očekuje nas nastup 25 ekipa iz 10 različitih klubova. Ove godine prijavljene su sljedeće ekipe:

iz Bugarske (HK Petar Beron i HC NSA Sofia),

iz Italije (HC Bondeno), 

iz Mađarske (selekcija Mađarske), 

iz Hrvatske (HK Concordia 1906, HK Marathon, HAHK Mladost, HK Zelina, HK Zrinjevac i HK Trešnjevka).

Turnir će ugostiti 250 igračica i igrača te očekujemo još 200 posjetitelja.

Turnir počinje u subotu u 9.00 sati i završava zadnjom utakmicom u 19.30 sati. U nedjelju, natjecanja počinju u 8.30 sati dok je proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira u 17.00 sati.

O Borisu Farkašu:

- Boris Farkaš rođen je 1943. i umro 1993.

- bio je prvi trener mlađih kategorija u HK Trešnjevka te je odgojio niz igrača od kojih su neki bili i članovi državne reprezentacije. On nije bio samo hokejski već i životni učitelj te je u svoje igrače “usadio” ljubav i vjernost prema svome klubu te osjećaj zajedništva. Mnogi “njegovi” igrači imali su odgovorne uloge u klubu i time nastavili obavljati njegovu misiju.

O HK Trešnjevka:

- promovira i provodi hokej kao sport jednakih mogućnosti za oba spola,

- okupljamo seniorske ekipe u ženskoj i muškoj konkurenciji te provodimo školu hokeja za mlađe dobne kategorije (od 5 godina – 19 godina),

-  klub ima 120 članova,

-  klub se natječe u svim službenim natjecanjima Hrvatskog i Zagrebačkog hokejskog saveza,

- seniorska ekipa ima 5 potencijalnih reprezentativca Hrvatske (u kolovozu 2017. održava se Europsko prvenstvo C-skupina u Sv. I. Zelini), 

- kultura kluba promiče obiteljsko i prijateljsko druženje te promovira odgoj, socijalizaciju, zajedništvo i hokejsko usavršavanje.

 

Pročitajte više