Samohrani tata dijeli instrukcije o ženskim frizurama i to mu ide jako, jako dobro!

Foto: Daddy Daughter Hair Factory

KADA JE malena Ema, kćer samohranog oca Philippea Morgesea, navršila godinu dana njen otac nije znao ama baš ništa o frizurama. Nije znao čak složiti ni propisan rep, a pred njim su tek bile godine u kojima će jednostavno morati preuzeti i tu brigu u svoje ruke. Svaka djevojčica želi imati lijepu kosu i lijepu frizuru, no što kada to nema tko odraditi onako kako treba? 
 
Zato si je ovaj 34-godišnji otac dao u zadatak naučiti kako svojoj princezi napraviti frizuricu. Naravno, gdje drugdje nego preko Googlea i do su se ostali očevi bavili drugim stvarima on je svoje slobodno vrijeme posvetio YouTube tutorialima. Iz početka je oko 90 posto njegovih pokušaja slaganja lijepe frizure bio potpuni promašaj, priznao je u jednom intervjuu, no nije odustao, a kako su njegovi prsti postajali vještiji Emina kosa je postajala sve duža. Samim time tražila je i kompleksnije frizure pa je tata Philippe od običnog konjskog repa prešao na pletenice, riblje kosti, pundže i druge složenije frizure. S vremenom je shvatio da mu taj posao ide jako dobro, a njegov rad nije prošao nezamijećen ni u javnosti. 
 
"Jednom sam je doveo pred vrtić s pletenicom u kosi pa su se mnogi koji su znali da sam samohrani otac toliko začudili toj frizuri hvaleći njen izgled i moje umijeće. To me je zaista inspiriralo", priznao je te dodao da su se posebno tate zanimale za njegov rad. U tom dijelu odgoja tate su prilično zakinute, i iako postoji mnogo onih koji se ne bi ni potrudili složiti bilo kakvu frizuru svojim kćerkama, ima i onih kojima je sama ta ideja jednostavno važna. 
"Zato sam odlučio pomoći svim tatama koje zanima kako svojim curama složiti frizuru,  a nakon što sam na Facebooku najavio prvi sat svoje Daddy Daughter Hair Factory škole prvih 10 tata već se u upisalo za edukaciju. 


 
Danas su svi njegovi satovi obuke unaprijed bukirani, unatoč tome što ih drži svaki tjedan, a ima satove za početnike i za one koji već vještije barataju četkama. 
 
Sve što je potrebno za njegove besplatne satove jest pojaviti se sa svojim kćerkama i učenje počinje s mnogo praktičnog iskustva. 
 
Mnogi očevi koji dođu nemaju ni minute frizerskog iskustva no nakon edukativnog druženje u stanju su napraviti prve lijepe frizure svojim kćerkama. Za sve one koji ne žive u Daytona Beachu na Floridi i nisu u mogućnosti pridružiti se ovim tatama, savjete mogu dobiti putem njegove Facebook stranice, koju, uzgred rečeno, prati već više od 15.000 tata, ili pogledati tutoriale na njegovom YouTube kanalu
 
A kako za kraj naglašava ovaj super tata - možda ovdje nećete naučiti napraviti baš sve trendi frizure, ali to i nije toliko važno.Važnija je ta divna veza koja se ovako stvara između očeva i njihovih kćerki. 
 
A da radi dobar posao dokazuju brojni poklonici, poruke zahvalnosti i podrške koje prima svaki dan. "Zaista se lijepo probuditi znajući da ste na jedan običan način uspjeli pomaknuti nešto u tom svijetu očeva i kćerki.  Kada mi tate pošalju slike svojih prvih (ne)uspjelih frizura kažem im da to nije ni važno. Važan je taj dupli osmjeh  koji viri iza raščupanih pramenova koji će s vremenom sigurno postati super frizure."
 
Donosimo vam jedan od njegovih video tutoriala:

 
 

Pročitajte više