Šesterostruki tata podijelio nježnu metodu kojom umiruje uplakanu bebu

RODITELJI mogu puno toga naučiti slijedeći primjer drugih majki i očeva. Jedan od onih koji imaju bogato iskustvo je šesterostruki tata i poznati glumac James Van Der Beek. Nedavno je postao otac šestog djeteta pa je novorođenog sinčića Remija iskoristio kako bi pratiteljima demonstrirao nježnu metodu koju koristi da umiri uplakanu bebu. Naziva je CALLLM. 

"Prvo slovo odnosi se na povezanost (engl. connection). Prepoznajte da je svaki trenutak prilika da se povežete s bebom. To uključuje smijeh, ali i plač. Pokažite djetetu da ste tu", pojasnio je. 

Drugo slovo, A, znači prihvaćanje (engl. acceptance). Kaže da svaki roditelj treba prihvatiti da će plač djetetu pomoći da se osjeća mirnije. Poručuje da ne ionako ne možete kontrolirati ili promijeniti ono što se događa pa je najjednostavnije prihvatiti situaciju.

Slijede tri L koja se odnose na ljubav, slušanje i popis (engl. love, listen i list). 

"Ljubav je riječ koja govori sama za sebe, slušati treba iz srca, zapitajte se što vam beba pokušava reći. A popis služi za izradu mentalnog popisa stvari koje beba možda treba - promjena pelene, deka, drijemanje i tako dalje", nastavlja Van Der Beek. 

Na kraju, slovo M se odnosi na čaroliju (engl. magic).

"To je nešto što samo vi možete pružiti. To je vaša osobna čarolija. Možda je to vaša posebna pjesma, način na koji držite dijete ili ga ljuljuškate", pojasnio je. 

Van Der Beek na kraju poručuje da metodu CALLLM koriste u kući za djecu, ali njezine dijelove on i supruga Kimberly implementiraju i na sebe. 

Pročitajte više