Sin poznate manekenke i pjevača mora nositi kacigu zbog zaležane glave

Foto: Instagram

MALENI Miles neko će vrijeme morati nositi kacigu. Naime, njegova mama Chrissy Teigen otkrila je da će to pomoći da riješe problem s kojim su se susreli.

Šestomjesečnom dječaku je dijagnosticirana plagiocefalija do koje dolazi zbog povećanog pritiska na jednu točku na glavici, primjerice ležanja na leđima. Mnogima je ovo stanje poznatije kao sindrom zaležane glavice, a ne predstavlja opasnost.

“Beba Miles je danas dobio kacigu za blago zaležanu glavu. Ako vidite fotografije, nemojte se loše osjećati zbog njega, samo popravlja zaležani dio i vjerojatno će biti još slađi”, napisala je Teigen i našalila se kasnije: “Meni su rekli da je prekasno za moju glavu.”

Kacige kakve nose bebe koje se susreću s plagiocefalijom djeluju teško jer je bebina glava sitna, ali ne nanose im bol. Sindrom zaležane glave može se prevenirati tako da se bebu okreće na bok i trbuh kako im glava ne bi cijelo vrijeme imala pritisak samo na jednom mjestu. 

Miles je drugo dijete manekenke Chrissy Teigen i pjevača Johna Legenda, a rođen je 16. svibnja. Poznati par ima i dvogodišnju kćer Lunu.

Pročitajte više