Širi se još jedan bizarni izazov na TikToku: Djeca jedu opasan slatkiš i snimaju se

VIŠE od 25 djece ozlijeđeno je u Indoneziji nakon što su sudjelovali u TikTok trendu, u kojem su snimljeni kako jedu popularnu uličnu grickalicu poznatu pod nazivom "Zmajev dah", donosi The Guardian. Vlada je upozorila na opasnosti od korištenja tekućeg dušika u gotovoj hrani i pozvala na veći oprez nakon što su djeca zadobila opekline u želucu i otrovala se hranom jedući chiki ngebul ili chikibulis, bombone koji su obloženi maglicom od tekućeg dušika.

''Tekući dušik uzrokuje da grickalica izgleda kao da se dimi kada se konzumira, ali ako se konzumira prije nego što je tekući dušik ispario, postoji mogućnost opeklina i perforacija crijeva, a u najtežim slučajevima može dovesti i do smrtnih posljedica'', rekao je Dicky Budiman, indonezijski liječnik i istraživač globalne zdravstvene sigurnosti na Sveučilištu Griffith.

@alexandertheingrate Dragon Breath #dragonbreath #rotterdam #eurotrip2022 ♬ 1D Night Changes - Anikii

Šef tamošnjeg Ministarstva zdravstva Maxi Rein Rondonuwu upozorio je da potencijalni rizici također uključuju opekline kože i poteškoće s disanjem. Iako još uvijek nema podataka o smrtnim slučajevima, ministarstvo je izvijestilo da je preko 25 djece ozlijeđeno izvođenjem najnovijeg izazova, a dvoje ih je zadržano na bolničkom liječenju.

Informirane su i škole, od kojih je zatraženo da popričaju s djecom o posljedicama ovog opasnog TikTok trenda.

Pročitajte više