Sjećate li se Australke Chontel s malim trudničkim trbuhom? Čini se da opet srlja u iste probleme

Foto: Instagram

IAKO se u posljednje vrijeme puno priča o novijim saznanjima po kojima je trudnicama dozvoljeno vježbati tijekom cijele trudnoće, postoji jedna zamka o kojoj se ne razmišlja.

Vježbanje, međutim, i dalje ostaje dozvoljeno. Naravno, uz privolu liječnika i povećan oprez. Ipak, jedna od onih koja je lani začela trend pokazivanja mišičavih trudničkih trbuha, sad možda opet srlja u isti problem koji je iskusila na porodu svog prvog sina.

Sjećate li se Chontel Duncan? Fitness mame iz Australije o kojoj je lani pisao cijeli svijet kad se uslikala uz svoju prijateljicu, trudnu gotovo isto koliko i ona, ali su im trbusi izgledali potpuno različito?

To je bilo lani, sada je opet trudna i opet ima predivan, mali, mišićavi trbuščić, iako je već ušla u posljednje tjedne trudnoće. 

No, iako o tome nije pisala odmah nakon prvog poroda, kasnije je, u jednom Instagram postu, priznala što joj se dogodilo i zbog čega jaki trbušni mišići ipak nisu baš tako poželjni.

Porod s prvim sinom, pisala je, počeo je normalno. Kako su se trudovi ubrzavali, vjerovala je da su njeno snažno tijelo i duh spremni na sve, no čak ni liječnici nisu bili svjesni što mogu napraviti snažni trbušni mišići. 

Liječnici su shvatili da se bebica ne spušta u porođajni kanal zato što je doslovno ostala zarobljena između zgrčenih mišića koji su se sa svakim trudom još više stezali.


Zbog toga su je morali poroditi hitnim carskim rezom, a ni tada porod nije tekao po planu.

Da bi oslobodili bebicu, liječnici su morali zarezati dublje i šire no obično, kako bi je mogli osloboditi i donijeti na svijet bez dodatnih rizika.

O tome je na početku šutjela, a potom je ipak ponosno pokazala ožiljak od carskog reza koji nije ravan kao drugima, već malo ukošen i produljen u stranu. Ipak, kao da je na to u međuvremenu zaboravila. 

Trenutno je u 32. tjednu, a cijelu trudnoću nije prestala s vježbanjem.

U posljednjem postu trenira Muay Thai, ne baš "nevin" sport, ali je ipak najavila kako će se ovaj put malo više odmarati do poroda. 

S obzirom na iskustvo i super utegnute mišiće, nadamo se da ova bebica neće ostati zaglavljena između njih. 

Neka vas stoga njeno iskustvo pouči.

Ako vježbate, slobodno vježbajte, ali ne kao profesionalac. Umjerenost je opet prava riječ koja vam treba. 

Pročitajte više