Slavna glumica progovorila o šokantnim i krvavim detaljima iz rađaonice

Foto: EPA-EFE

ZAHVALJUJUĆI društvenim mrežama, sve više mama iskreno otkriva detalje o trudnoći, porođaju i majčinstvu. Osim manekenke Chrissy Teigen, sada je to učinila i glumica Keira Knightley. 

Kćer Edie rodila je u svibnju 2015., a u eseju naslova ''Slabiji spol'', koji je zapravo otvoreno pismo vlastitom djetetu i koji se nalazi u knjizi ''Feminists Don't Wear Pink and Other Lies'', odlučila je progovoriti o neugodnim detaljima iz rađaonice.

''Moja vagina se razdvojila. Izašla si s otvorenim očima, podignutih ruku, vrišteći. Stavili su te na mene prekrivenu krvlju, verniksom i glavom koja je imala ozljedu koju je zadobila u porođajnom kanalu'', napisala je Knightley. 

Glumica tu nije stala. Opisala je koliko joj je to cijelo iskustvo bilo neugodno, a dodala je i pojedinosti o krvi koja joj je kapala niz bedra i stražnjicu te kako je bila izložena pogledima muških liječnika u sobi.

''Odmah si počela sisati moja prsa, gladno, sjećam se bola. Usne su se stisnule oko moje bradavice nježno sišući'', dodala je.

Napisala je i koliko je biti majka i žena općenito izazovno i bolno te koliko iziskuje snage.

''Sjećam se gluposti, povraćanja, krvi, šavova. Sjećam se borbe i pulsiranja. Preživljavanja. Jesam li ja slabiji spol? Jesi li ti?'' upitala je.

Ono što smatra nepravednim od strane društva su očekivanja prema ženama da se brzo nakon porođaja oporave. Prisjetila se kako je Kate Middleton morala pozirati s princezom Charlotte.

''Sakrij. Sakrij svoju bol, naša otvorena tijela, prsa koja otpuštaju mlijeko, hormone koji divljaju. Izgledaj predivno. Izgledaj dotjerano i ne pokazuj svoju bitku, Kate. Sedam sati nakon borbe za život i smrt, sedam sati nakon što ti se tijelo otvorilo, a krvavi vrišteći život je izašao iz njega. Ne pokazuj. Ne otkrivaj. Stani tamo sa svojom kćeri i čekaj dok te fotografira gomila muških fotografa'', napisala je.

Pročitajte više