Slavne dame iskreno priznale zašto ne žele djecu

Foto: Instagram

CAMERON Diaz je nedavno iskreno priznala da nikada nije rodila jer se nikada nije ni vidjela u ulozi majke.

I nije jedina. Odmah se možemo sjetiti još nekih slavnih žena koje su u svom životu igrale brojne uloge, ali ulogu majke u pravom životu nisu nikada. A iako neke od njih još uvijek stignu postati mame, one su odlučile drugačije.

<<Cameron Diaz otvoreno priznala zašto nikada neće postati mama<<

Jedna od njih je i Jennifer Aniston koju mediji sustavno pokušavaju učiniti trudnom zbog čega je na svom blogu koji piše za Huffington Post nedavno napisala: "Zašto bi žena morala imati dijete da bi bila potpuna? Potpune smo s partnerom i bez njega, s djecom i bez njih, a ako ikada i ostanem trudna, bit ću prva koja će to objaviti u javnosti". 

U takvom je mišljenju podupire i njezina prijateljica Chelsea Handler, komičarka i voditeljica, koja nikad nije skrivala činjenicu da se ne vidi u ulozi majke. Ne zato što ne voli djecu, nego zato što za nju, smatra, ne bi imala vremena, a dati da djecu odgajaju dadilje također nema smisla, i zato je odlučila radije se posvetiti sebi i svojoj karijeri. 

Sličnog je mišljenja i holivudska slatkica Renee Zellweger koja također, bez imalo uvijanja, priznaje da djeca jednostavno nikada nisu bila dio njezinih ambicija, odnosno, nikada nije radila velike planove za svoj život. "Radije živim i uživam u životu dan po dan". 

A i neke starije glumice, koje su šansu za majčinstvom trebale ugrabiti još prije nekoliko desetljeća, danas su sretne i zadovoljne baš zato što nikada nisu postale mame.

Među njima je i glumica Lily Tomlin koja danas ima 78 godina, a od 2013. je udana za spisateljicu Jane Wagner. Djecu nikada nije imala, a svojedobno je izjavila: "Sam Bog zna što bih ja učinila s njima. Volim djecu, ali mi je drago što nemam svoje, jer bih se tada sigurno morala odreći karijere. U mom životu jednostavno nije bilo mjesta za njih." 

Slično je izjavljivala i Oprah Winfrey, još jedna poznata žena bez djece, a ona smatra da bi je njezina djeca, da ih je ikada imala, vjerojatno mrzila ili bi u nekom showu, poput njezinog, ''raspravljala koliko su tužna i napaćena, jer mama zbog karijere nije imala vremena za njih".

Takvo je mišljenje zapravo dosta rasprostranjeno i jedan je onih razloga zbog kojih ni glumice u poznijim godinama nisu nikada rodile. 

"Da sam ikada ostala trudna, fokusirala bih se na dijete, a onda bih odustala od karijere. Ja sam malo kompulzivna osoba pa zaista mislim da ne bih mogla imati i djecu i karijeru. A zato nisam nikad ni požalila što nisam rodila", rekla je i popularna Betty White.  

Slično njoj, ali malo oštrije, govori i Helen Mirren koja nikada nije ni osjetila potrebu za djecom.

"Nije se nikada dogodilo, nikada nisam ni žalila i nije mi bilo važno što drugi misle o tome. Kad su me muškarci znali podsjetiti da je krajnje vrijeme da se bacim na posao, samo bih im rekla nek odj..."

Sličnog stava je i novinarka i feministica Gloria Steinem, koja je ostala zapamćena po izjavi da ne treba svaka žena s maternicom postati majka, kao što ni svatko s glasnicama ne treba postati operni pjevač. 

No, netko ne želi djecu, a nekim se ženama jednostavno nije dogodilo. "U mom je životu očito tako trebalo biti", rekla je na tu temu Dolly Parton, no u njezinom životu uopće ne nedostaje djece.

Osim što je odrasla u obitelji s osmero mlađe braće i sestara te je i njih na neki način odgajala, većina njih sad ima svoju djecu, pa ima unuke i praunuke koje voli kao da su njezini. Zbog toga se često osjeća kao da zaista i nije trebala postati prava mama, jer onda ne bi bila toliko mama ovoj djeci koju ima. 

A takva je sudbina i fatalnoj Samanthi iz ''Seksa i grada'', koja, kao i u seriji, nema svoju djecu, ali je zato dobra mentorica svima kojima zatreba. "Nisam rodila svoju djecu, no to ne znači da u sebi nemam majčinske instinkte niti da bi žena morala roditi da ih pokaže. Nemam svoje dijete, ali imam nećake i nećakinje s kojima sam jako bliska, imam mnogo djece kojima sam mentorica, a to je jednako dobar način da iskažete svoje majčinske osjećaje", naglasila je jednom prilikom Kim Cattrall.  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz nikad mame, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: nikad mame. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više