Slika koja savršeno opisuje bračnu idilu. Slažete li se?

Foto: Imgur

KADA je žena svom mužu slikaru natuknula kako nikada nije naslikao niti jednu sliku na kojoj su njih dvoje, on se bacio na posao i u čas posla napravio pravo remek djelo! 

Sliku je u nekoliko dana na Imguru vidjelo na stotine tisuća ljudi i sve se slažu da jedna ovako svakodnevna, opuštena scena doista govori više od riječi. 

>>>Mali savjeti za veliku sreću u braku<<<

Dok mislimo o bračnoj sreći, posebno na početku bračnog putovanja, idila nam često znači nešto drugo. Nešto filmski. S puno romantike, s puno zajedništva, strast frca na sve strane, uvažavanje tuđih potreba, mana i vrlina na visokom su stupnju. Međutim, kada veza uže u monotoniju fazu, a događa se to gotovo svima, tada ta romantika prerasta u nešto manje eksplozivna, ali opet, ništa manje važno i znakovito. 

>>>Tajne sretnog braka i sretne obitelji<<<

Baš o tome razmišljala je i ova žena. Dok je jedan dan sama boravila na toaletu razmišljala je o toj romantici koja se u njenom braku negdje počela skrivati. Zapravo, pitanje koje si postavila identično je pitanju koje su vjerojatno svaka žena nakon godina braka postavlja i sama - "Je li romantika u našem braku mrtva? Jesmo li mi doista rođeni jedan za drugoga? Gdje je nestala ona strast s početka priče?"

>>>Jeste li među parovima kojima prijeti razvod?<<<

No, svatko tko ima bračnog iskustva u dubini duše zapravo zna - ne, romantika nije mrtva, samo je u mnogočemu različita od one s početka veze. I to je sasvim normalno. 

>>>Nepremostive razlike - fraza koja katkad muči svaku ženu<<<

I zato ljubav zapravo izgleda baš ovako kao na slici. Kada nekadašnju strast zamijeni ovakva vrsta opuštenosti morate znati da ste u vezi u kojoj ljubavi zaista ne nedostaje. 

>>>Stvari o kojima se u braku ne govori<<<

I dok žudite za filmskim scenama i ne ne primjećujete koju razinu opuštenosti i povjerenja imate jedan pored drugoga, kada se nađete baš u ovakvoj prilici shvatit ćete - ovo je ljubav. To je suživot bez obzira na sve, jer sjetite se, biste li se osjećali ovako opušteno da ste na početku veze s muškarcem kojeg još uvijek ne poznate dovoljno da bi mogli prati zube dok on pored vas kaka. 

Zvuči smiješno, ali ovo je prava bračna sreća.
I ask my husband if he realises he has never actually painted us both in the same painting...
 
 

Pročitajte više