Stotine sportskih automobila predvodile su pogrebnu povorku 14-godišnjaka

TINEJDŽER Alec Ingram umro je od raka početkom ovog mjeseca nakon četverogodišnje borbe s osteosarkomom.

On je 11. travnja 2015. slomio ruku skačući na trampolinu. 

"Rečeno nam je da ima nešto što izgleda kao cista na kosti. Četiri tjedna kasnije otišli smo njegovom pedijatru po drugo mišljenje i on nas je uputio ortopedskom kirurgu. Odmah su nam rekli da sumnjaju na zloćudni tumor", otkrila je Alecova majka Jen Ingram iz Washingtona.

Bolest je brzo napredovala i u roku od samo tri dana utvrđeno je da Alec ima rak kostiju. Prošao je 12-satnu operaciju, a s ciklusom kemoterapije je završio 22. veljače 2016.

No, tada su nastupili novi problemi.

"Odjurili smo s njim u bolnicu. Liječnici su mislili da ima upalu pluća, ali mu je zatajilo srce", rekla je Jen.

Nakon toga je podvrgnut hitnoj operaciji otvorenog srca, pretrpio je moždani udar i krvarenje u mozgu, što je dovelo do gubitka funkcija na cijeloj lijevoj strani tijela pa je ponovno morao učiti hodati.

Iako se od svega oporavio, 9. prosinca 2016. rak se ponovno vratio.

Osim kemoterapije i zračenja, pokušali su ga liječiti novim lijekovima koji su nakon godinu i pol prestali pomagati.

"Nakon isprobavanja svake metode koju smo mogli pronaći Alec je preminuo 7. studenog 2019. od raka", napisala je majka na Facebooku, gdje je prenosila detalje sinove borbe sa zloćudnom bolesti.

Alec je imao posljednju želju, a to je bilo da mu sportski automobili vode pogrebnu povorku.

Tako su na dan sprovoda, 17. studenog, pogrebnu povorku kroz njegov grad pratile stotine automobila. 

"Toliko nam nedostaje, ali sva ova ljubav nam donosi malo mira", rekla je majka tinejdžera za portal GoodMorningAmerica.

Naime, prijateljici Dani Manley kći Sydney je preminula od raka sa samo osam godina, a njena posljednja želja je bila da joj na sprovod dođu motoristi.

Upravo ova priča je nadahnula Aleca da poželi sličnu stvar.

"Bio je najsretnije dijete. Volio je svoju obitelj, volio je prijatelje i uvijek se smiješio. Čak je i tijekom liječenja imao pozitivan pogled na život. Bio je dijete, dobro dijete", rekla je.

Dronovi su snimili pogrebnu povorku i stotine egzotičnih automobila, a roditelji su jako zahvalni što su mnogi ispunili njegovu posljednju želju.

Pročitajte više