Stručnjakinja tvrdi da djeca mogu ići spavati oko 18 sati i prespavati do jutra

Foto: Pexels

AUTUMN, stručnjakinja za spavanje beba i djece, na svojoj Instagram stranici @restgrowthrive dijeli korisne savjete za roditelje. U jednom od posljednjih je otkrila da roditelji mogu djecu staviti na spavanje u 17:30 ili 18 sati te da to ne znači da neće spavati do jutra.

"Mnogi roditelji misle da to vodi ranom buđenju. No u većini slučajeva to je tajno oružje da se vaše dijete kvalitetno naspava. Obično znači da će se probuditi u uobičajeno vrijeme", istaknula je Autumn.

Ipak, kaže da je to privremeno rješenje za bebe i djecu koja ne spavaju dovoljno te da se ovim trikom roditelji ne trebaju stalno služiti. Idealnim vremenom za spavanje smatra između 18 i 20 sati. 

"Privremeni odlazak ranije na spavanje pomaže da se izbjegne cirkus koji nosi prekomjerni umor. Ako je poslijepodnevno drijemanje bilo kratko ili do njega nije ni došlo, tada je ovo metoda koju možete isprobati", kazala je.

Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi Velike Britanije, bebe stare između 4 i 12 mjeseci trebaju 12 do 16 sati sna u danu, uključujući drijemanja. Djeca stara od godinu do dvije trebaju 11 do 14 sati sna, od tri do pet godina 10 do 13 sati, od šest do 12 godina 9 do 12 sati, dok će tinejdžere zadovoljiti 10 sati sna u danu.

Pročitajte više