Stvari koje u zadnjem mjesecu trudnoće postaju jako teške

Foto: 123rf/Instagram

KAKO se bliži kraj trudnoće, tako se trudnice susreću s nekim radnjama koje više ne mogu izvoditi, bez obzira na to koliko su aktivne bile u trudnoći i koliko su u dobroj formi.

Mnogo toga postaje teško i neugodno. Donosimo vam popis radnji koje u zadnjem mjesecu trudnoće mori gotovo sve trudnice.

Ustajanje s poda

Volite sjesti na tepih i gledati televizor baš iz te poze? U zadnjem mjesecu trudnoće će biti poprilično teško uopće spustiti se na pod i pronaći odgovarajući položaj, dok će ustajanje postati prava avantura.

Okretanje u krevetu

Kako bi kontrolirati sve svoje mišiće s tako velikim trbuhom potrebno je mnogo napora. Tako trudnice većinom provedu noć u jednom položaju jer bi okretanje i micanje zahtijevalo jako puno energije koje im ionako u ovom mjesecu nedostaje. 

Obuvanje cipela

Osim što je u zadnjem mjesecu teško uopće pogledati svoja stopala, obuvanje tada predstavlja problem. Upravo zato je dobro imati široke čizme i udobne cipele koje nemaju vezanje kako bi obuvanje bilo što jednostavnije.

Pranje posuđa

Trbuščić odjednom ne dozvoljava da se približite sudoperu? Pranje posuđa s potpuno ispruženim rukama može biti poprilično naporno.

Grljenje

Grljenje će u posljednjim mjesecima postati vrlo nespretno. Partner će vas grliti s leđa ili s boka. Koliko god vam to smiješno zvučalo, zagrljaj je jako bitan kada trudnici bude teško.

 
Oblačenje hlača

Iako se radi o trudničkim hlačama koje umjesto kopčanja imaju umetnutu gumu, trbuh je sada velik, pa rastezljiv dio vrlo često zna kliziti niz trbuh.

Sjedenje za stolom

Slično kao i kod pranja posuđa, trbuh će priječiti put do stola.

 

Pročitajte više