Suosnivač Facebooka pokazao izum kojim je supruzi pomogao da bolje spava

Foto: Facebook

UZ dvije kćeri mlađe od četiri godine, Mark Zuckerberg je na vlastitoj koži naučio da je roditeljstvo teško. Kako bi svojoj supruzi Priscilli Chan pomogao da se noću naspava, osmislio je takozvanu “Kutiju za spavanje”. 

Suosnivač Facebooka na toj društvenoj mreži se pohvalio svojim izumom.

“Biti mama je teško i otkad imamo djecu, Priscilla i ja se teško možemo naspavati kroz noć. Ona se budi i provjerava na mobitelu koliko je sati kako bi znala hoće li se djeca uskoro probuditi, a to je razbuđuje i nakon toga ne može ponovno zaspati”, napisao je Zuckerberg.

Tako je došao na ideju da napravi malu drvenu kutiju koju je postavio na noćni ormarić svoje supruge, a koja emitira prigušeno svjetlo između 6 i 7 sati ujutro. 

“Svjetlo je dovoljno vidljivo da će znati da je vrijeme da probudimo djecu, a opet toliko prigušeno da je neće probuditi ako spava”, pojasnio je. 

Na kutiji se ne nalazi sat pa njegova supruga neće znati koliko je sati ako se probudi usred noći, ali sve dok ne svijetli, nema potrebe za ustajanjem.

“Kao inženjeru, napraviti uređaj koji će pomoći mojoj partnerici da bolje spava je jedan od najboljih načina da joj izrazim ljubav i zahvalnost”, dodao je Zuckerberg i najavio da će se ovaj izum možda uskoro naći na tržištu jer su njegovi brojni prijatelji oduševljeno reagirali.

Zuckerberg i Chan su roditelji trogodišnje Maxime i jednogodišnje August.

Pročitajte više