Svaki roditelj treba čuti ovih pet rečenica, tvrdi edukatorica za odgoj

Foto: Pexels

Odgoj djece izazovan je zadatak koji zahtijeva puno ljubavi, pažnje i strpljenja. No, iako je ispunjen radosnim trenucima, ponekad i roditeljima treba podrška kako bi prevladali izazove i sumnje koje mogu iskusiti na putu roditeljstva. To zna i edukatorica za odgoj, Katie Plunkett. Stoga je na Instagramu objavila ovih pet rečenica za koje smatra da ih svaki roditelj treba čuti.

  1. Vaš trud i predanost postavljaju temelje za budućnost vaše djece i svaki korak naprijed, koliko god mali bio, pobjeda je roditeljstva.
  2. Na tapiseriji života vaše djece ljubav je najživopisnija nit koja se provlači kroz svaki trenutak, a vaša predanost učenju i rastu krajnji je čin ljubavi.
  3. Svako pitanje koje postavite, svaki izvor koji tražite, pokazuje vašu nevjerojatnu snagu kao roditelja.
  4. Roditeljstvo je putovanje bez karte, ali vaša predanost kretanju tim putem, učenje iz svakog zavoja i skretanja ono je što vas čini izvanrednim vodičima za vašu djecu.
  5. Zapamtite, u očima vaše djece vi ste njihovi heroji, a vaša odlučnost da učite, čak i kada je to teško, gradi nasljeđe ljubavi i otpornosti koje će nositi zauvijek. 

"Kad znamo bolje, možemo bolje. Vjerujem da, ako čitate ovo, već jeste izvanredni roditelji, posvećeni tome da učinite sve što je potrebno kako biste na najbolji način zadovoljili potrebe svoje djece", zaključila je edukatorica u objavi. 

Pročitajte više